El Hamdaoui laat zich ook gelden in hoofdmacht FC Twente

Mounir El Hamdaoui lijkt meer en meer op een contract af te stevenen bij FC Twente. De spits liet zich zondag in een oefenwedstrijd tegen FC Emmen (0-2) op positieve wijze gelden.

El Hamdaoui begon in de basis bij Twente en maakte zo zijn eerste minuten in de hoofdmacht. Omdat de ploeg van trainer Gertjan Verbeek op trainingskamp was in Spanje, trainde de Marokkaan de afgelopen anderhalve week mee met de beloften.

Tegen Emmen, dat speelde met een elftal bestaande uit spelers van de beloften en het eerste, liet El Hamdaoui zien het voetballen nog niet verleerd te zijn. De 33-jarige aanvaller gaf in de 24ste minuut de assist bij het doelpunt van Fredrik Jensen.

Verbeek besloot El Hamdaoui alleen de eerste helft mee te laten spelen tegen de Jupiler League-club. Het is nog niet duidelijk wanneer FC Twente een definitieve beslissing neemt over El Hamdaoui, die momenteel clubloos is. Twente won uiteindelijk met 0-2 van Emmen. Peet Bijen verdubbelde de score tien minuten voor tijd.