El Ghazi waarschuwt Ajax voor counterspecialisten Lille

Reacties

Anwar El Ghazi verwacht dat Ajax het in de Europa League zwaar gaat krijgen met Lille als tegenstander. De voormalige aanvaller van de Noord-Franse club waarschuwt de Amsterdammers.

El Ghazi waarschuwt Ajax voor counterspecialisten Lille
© Pro Shots
Lille
Lille
1 - 2
Ajax
Ajax

De rechtsbuiten die momenteel bij Aston Villa speelt, verruilde Ajax in januari 2017 voor Lille. Hij speelde anderhalf jaar bij de huidige koploper van Frankrijk en kwam er tot 44 optredens en zes goals. In de Ajax Podcast blikt hij terug op die tijd: 'Ik moet eerlijk zijn: het was niet mijn beste periode. Ik ging voor het eerst op mezelf wonen, ver bij mijn familie en vrienden vandaan. Lille had het als club ook zwaar.'

El Ghazi werkte een halfjaar onder trainer Christophe Galtier, die credits verdient voor het grote succes van Lille dit seizoen. Volgens El Ghazi is de 54-jarige Fransman een defensief sterke coach. 'Het wordt een zware opdracht. Lille speelt erg tactisch, precies hoe de coach het wil: leunen, als team opereren en gokken op de counter. Dat laatste is de zwakke plek van Ajax. Lille heeft snelle spelers voorin, Ajax moet erg op zijn hoede zijn', analyseert de 25-jarige ex-Ajacied.

Op VI PRO namen wij Lille al uitgebreid onder de loep. Lees in onderstaande analyse waarom de nummer één van de Ligue 1 zo gevaarlijk is.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.