EK-deceptie Roemenië betekent goed nieuws voor Oranje

Reacties

Als Nederland zich zaterdag of dinsdag plaatst voor het EK 2020, dan speelt de formatie van bondscoach Ronald Koeman drie thuiswedstrijden in de groepsfase. Dat is het gevolg van de nederlaag van Roemenië tegen Zweden.

EK-deceptie Roemenië betekent goed nieuws voor Oranje
© Pro Shots

Zweden won vrijdagavond met 0-2 op bezoek bij Roemenië en dat betekent dat Spanje en Zweden in Groep F de EK-tickets pakken. Spanje was daar al zeker van, maar Zweden dwong dat in het onderlinge duel met Roemenië af. Daarmee bewezen Marcus Berg en consorten ook Oranje een goede dienst.

De groepsduels van Groep C op het EK worden namelijk gespeeld in de Johan Cruijff Arena en de National Arena in de Roemeense hoofdstad Boekarest. Als Nederland en Roemenië zich allebei zouden kwalificeren voor het EK dan zouden beide teams automatisch in die groep terecht komen. In dat geval zouden ze in elk geval allebei twee keer een thuiswedstrijd spelen en zou er geloot worden welk land in de onderlinge wedstrijd het thuisvoordeel zou krijgen.

Nu Roemenië zich niet direct heeft geplaatst voor het EK is het duidelijk dat Oranje alledrie de groepsduels in de Johan Cruijff Arena mag afwerken. Dan moet het Nederlands elftal zich uiteraard wel zelf direct plaatsen voor het Europese kampioenschap. Dat gebeurt zaterdag als er in en tegen Noord-Ierland minstens een punt gepakt wordt.

'Frenkie de Jong over twaalf maanden beste middenvelder ter wereld'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.