Zweden heeft zich verzekerd van een EK-ticket. In een onderling duel met concurrent Roemenië zorgde Marcus Berg met een goal en een assist voor de bevrijdende zege.

Roemenië
0 - 2
Zweden
Zweden

Oranje keek vrijdagavond waarschijnlijk met bovengemiddelde belangstelling naar de wedstrijd tussen Roemenië en Zweden. Als Zweden namelijk de uitwedstrijd in Groep F zou winnen van de Roemenen, dan zou het Nederlands elftal bij plaatsing voor het EK 2020 drie wedstrijden in de Johan Cruijff Arena spelen. Zweden stond met nog twee wedstrijden op het programma één punt voor op de Roemeense formatie van bondscoach Cosmin Contra.

De vreugde was dan ook groot toen voormalig Eredivisie-spits Berg na achttien minuten de openingstreffer verzorgde in Boekarest. De ex-speler van FC Groningen en PSV knikte een perfecte voorzet van Emil Forsberg tegen de touwen. Hoewel Roemenië vervolgens probeerde aan te zetten, was het juist Zweden die de marge nog voor rust verdubbelde. Dit keer was Berg, die vaak kritiek kreeg bij Zweden, de aangever. Hij legde de bal af op Robin Quaison, die na 34 minuten spelen de 2-0 maakte.

Roemenië probeerde na rust nog van alles, maar de Zweedse doelman Robin Olsen kwam eigenlijk nauwelijks meer in gevaar. Zweden speelde de wedstrijd zeer solide uit en verzekert zich zodoende voor de zesde keer op rij van EK-deelname. Dat betekent dus ook dat Oranje drie thuiswedstrijden speelt als de ploeg van Ronald Koeman zich plaatst voor het EK.

Spanje
Spanje
7 - 0
Malta
Malta

Spanje was al lang en breed verzekerd van deelname aan het EK 2020 nadat het in de eerste acht wedstrijden twintig punten behaalde. Ook tegen Malta in het Spaanse Cadiz werden weinig problemen verwacht. Op een zege op Faeröer na verloor Malta namelijk elke wedstrijd.

Bij Spanje was Santi Cazorla wederom van de partij. Zijn tachtigste interland werd er eentje om niet snel te vergeten. Op de eclatante 7-0 overwinning was misschien wel van te voren gerekend, maar dat Cazorla daar zelf met een goal aan bijdroeg was een bijzonder moment te noemen. De 34-jarige middenvelder zorgde na de 1-0 van Álvaro Morata voor de 2-0 en maakte daarmee zijn eerste interlandgoal sinds november 2015.

Cazorla was niet de enige die een memorabele goal maakte. In de tweede helft werden Pau Torres (Villarreal) en Dani Olmo (Dinamo Zagreb) namelijk hun Spaanse debuut gegund en zij maakten allebei meteen een goal. De ene was nóg sneller dan de ander. Torres stond na ruim een minuut na zijn invalbeurt al op scorebord. Olmo had drie minuten nodig om zijn eerste wedstrijd voor Spanje te bezegelen met een goal. Pablo Sarabia en Gerard Moreno hadden hun debuut wel al gemaakt, maar vierden ook hun eerste interlandgoal. De 7-0 eindstand werd bepaald door een speler die wel al vaker gescoord had: Jesús Navas.

Noorwegen
Noorwegen
4 - 0
Faeröer Eilanden

Noorwegen kende een makkelijke avond tegen voetbaldwerg Faeröer Eilanden. Er werd met 4-0 gewonnen en dat was mede te danken aan voormalig FC Groningen-spits Alexander Sorloth die twee keer scoorde. Sorloth verving de in de warming-up uitgevallen Erling Braut Haland, die eigenlijk in de basis zou starten. De overige doelpunten kwamen op naam van Tore Reginiussen en Iver Fossum.