Waarom elke uitwedstrijd als een thuiswedstrijd voelt voor Cazorla

Reacties

Het is al diep in de herfst van zijn carrière, maar Santi Cazorla is als voetballer waarschijnlijk nooit gelukkiger geweest dan nu. De wonderbaarlijk teruggekeerde spelmaker staat voor zijn tachtigste interland voor Spanje.

Waarom elke uitwedstrijd als een thuiswedstrijd voelt voor Cazorla
© Pro Shots
Spanje
Spanje
7 - 0
Malta
Malta

Spanje heeft zich al gekwalificeerd voor het EK en speelt vrijdagavond in Cádiz tegen Malta. Door de kleine belangen lijkt er alle gelegenheid om de routinier nog een interland te gunnen. Niet dat Cazorla die redenen nodig heeft eigenlijk, want door zijn uitstekende prestaties dit seizoen wordt hij door velen gezien als een van de beste Spaanse spelers van La Liga, op basis van vorm. Het is een wonder hoe sterk hij is teruggekeerd na het blessuredrama. De problemen bij zijn enkel hebben hem twee jaar van zijn carrière gekost. Tien operaties later is hij weer uitgegroeid tot de leider bij Villarreal én Spaans international.

'De angst is weg nu. Ik denk nooit meer aan de blessure en ik heb geen pijn meer', vertelt hij in een interview met The Independent. 'Maar natuurlijk beleef ik het voetbal nu anders. Het is totaal anders, het voetbal is mooier nu. Ik geniet er meer van; van de sfeer in de stadions en het iedere dag trainen. Ik ben met mijn 34 jaar dan misschien wel een oude man in de voetbalwereld, maar ik voel me goed.'

De meeste waardering haalt Cazorla niet meer uit successen. Eigenlijk geniet hij nog het meest van het warme welkom bij vrijwel iedere Spaanse club die hij met Villarreal bezoekt. Bijna altijd klinkt er applaus van het thuispubliek, af en toe wordt zelfs zijn naam gescandeerd. 'Eigenlijk stop je in de voetbalwereld nooit om echt stil te staan bij gebeurtenissen. Ik heb hard moet werken om terug te keren op dit niveau en het is lastig hoogtepunten te kiezen. Maar als ik een uitwedstrijd speel en ik voel dat de mensen in het stadion gewoon blij zijn mij te zien spelen, dan is dat de trofee die ik het meest koester als ik stop.'

Cazorla heeft wel nog één wens nu zijn contract bij Villarreal komende zomer afloopt. Hij hoopt nog eens in actie te komen in het Emirates Stadium, want tot een goed afscheid bij Arsenal is het door de slepende enkelblessure nooit gekomen. 'Het was de grootste club uit mijn carrière en ik mis alles van Arsenal. Ik heb geen idee wat mijn status is daar, dat moet je aan de fans vragen. Ik wil graag nog één keer terugkeren in het Emirates voordat ik stop', aldus de spelverdeler, die in zijn waarschijnlijk laatste seizoen al op vijf goals en vier assists staat in La Liga.

In onze vooruitblikrubriek is er ook volop aandacht voor de ontwikkelingen bij de Spaanse nationale ploeg.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.