'Man van Glas' Rossi hoopt bij Villarreal op Cazorla-route

Reacties

Villarreal gaat de komende tijd bekijken of Giuseppe Rossi nog iets voor de club kan betekenen. De spits is na lang en aanhoudend blessureleed al ruim een jaar transfervrij en sluit vanaf dinsdag aan bij de groepstraining.

'Man van Glas' Rossi hoopt bij Villarreal op Cazorla-route
© Pro Shots

De 32-jarige Rossi geldt nog altijd als een ware grootheid bij Villarreal, waar hij met 82 doelpunten verdeeld over alle competities topscorer aller tijden is. Toch is het al jaren geleden dat de Italiaan, die tussen 2007 en 2013 al voor de Spaanse club speelde, nog glimpen van zijn niveau van vroeger etaleerde.

Vorig seizoen had Rossi helemaal geen club en het seizoen 2017/18 verliep desastreus voor hem bij Genoa, waar hij in tien wedstrijden slechts één keer scoorde en bovendien betrapt werd op het gebruik van doping. Uiteindelijk werd de spits overigens niet geschorst, maar kreeg hij wel een officiële waarschuwing. Rossi sprak uit dat dat voor hem voelde als het einde van een ware nachtmerrie, maar vond in de maanden die volgden geen nieuwe club.

Waar Rossi hard op weg was om een vergeten voetballer te worden, sluit Villarreal hem nu weer in de armen. De in de Verenigde Staten geboren aanvaller krijgt de kans om de zogenaamde 'Santi Cazorla-route' te bewandelen. Cazorla kreeg als speler van Arsenal te horen dat hij na lang blessureleed misschien wel nooit meer zou voetballen, maar verdiende uiteindelijk een contract bij Villarreal en is daar inmiddels de grote smaakmaker. Dat heeft hem zelfs een terugkeer in de nationale ploeg van Spanje opgeleverd.

Dat het voor Rossi de laatste kans is als profvoetballer, moge duidelijk zijn. Na Manchester United, Newcastle United, Parma, Villarreal, Fiorentina, Levante en Celta de Vigo moet El Submarino Amarillo voorkomen dat de topschutter van weleer definitief kopje onder gaat.

Bekijk hier al onze video's
Meer Villarreal
Meer over Villarreal
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.