Eintracht Frankfurt-trainer vergelijkt zijn ploeg met Ajax

Reacties

Eintracht Frankfurt neemt het donderdagavond in de halve finales van de Europa League op tegen Chelsea. De Duitsers zijn dit seizoen de grote surprise in het toernooi en dus ziet trainer Adi Hütter gelijkenissen met Ajax.

Eintracht Frankfurt-trainer vergelijkt zijn ploeg met Ajax

Frankfurt schakelde achtereenvolgens Shakhtar Donetsk, Internazionale en Benfica uit en bereikte zo de halve eindstrijd. Dat deden de Duitsers met attractief voetbal en veel doelpunten; in twaalf Europa League-duels scoorden de Duitsers 28 keer.

'Niemand had gedacht dat Ajax met één been in de finale van de Champions League zou staan. Dat is een bijzondere prestatie. Ik denk dat wij ons met Ajax kunnen vergelijken. Van de twaalf Europese duels die we dit seizoen hebben gespeeld, wonnen we er negen. We speelden er twee gelijk en verloren met tien man van Benfica. Dus wij hebben dit seizoen ook indruk gemaakt', aldus de 49-jarige Oostenrijker op zijn persconferentie.

Met Chelsea treft Frankfurt een tegenstander van formaat, weet Hütter. 'Ze hebben veel ervaring, terwijl veel van onze spelersbezig zijn aan hun eerste Europa League-seizoen. Dat is een groot verschil. Chelsea heeft een elftal vol Champions League-spelers. Maar het zijn twee wedstrijden en daarin kunnen we de tegenstander pijn doen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Eintracht Frankfurt
Meer over Eintracht Frankfurt
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.