Eigenaar heeft miljardenschuld, maar Hertha krijgt zijn geld

Reacties

Hertha BSC heeft de volgende betaling van eigenaar Lars Windhorst ontvangen. Het geld had volgens de afspraak op 1 juli al binnen moeten zijn, waardoor er twijfels kwamen over de liquiditeit van Windhorst en zijn bedrijf Tennor. Dat is niet vreemd, want Windhorst blijkt een gigantische schuld te hebben.

Eigenaar heeft miljardenschuld, maar Hertha krijgt zijn geld
© Pro Shots

Windhorst kocht zich in de zomer van 2019 in bij Hertha door een groot deel van de aandelen te kopen. Een jaar later volgde nog een deel. Inmiddels heeft Windhorst 66,6 procent van de aandelen in handen en telde hij al honderden miljoenen euro's neer om Hertha naar de top van Duitsland te brengen.

Officieel druist de deal van Hertha BSC met Windhorst niet in tegen de 50+1-regel die Duitse clubs moet beschermen tegen een complete machtsovername door investeerders. Windhorst heeft aandelen van de proftak gekocht, de meerderheid van het stemrecht blijft liggen bij moedervereniging Hertha BSC.

Volgens de afspraak met Hertha zou Windhorst op 1 juli 35 miljoen euro overmaken en op 15 augustus nog eens 29 miljoen, waardoor de totale investeringen oplopen tot 374 miljoen. Hoewel een woordvoerder van Tennor donderdag liet weten dat het geld was overgemaakt, duurde het tot maandag tot dat ook bevestigd werd.

De twijfels die in Duitse media zijn ontstaan over Windhorst zijn niet vreemd. Volgens het zakelijke tijdschrift Wirtschaftswoche heeft de zakenman inmiddels een schuld opgebouwd van liefst 2,5 miljard euro. Met leningen, obligaties en het verkopen van aandelen van andere bedrijven hoopt Windhorst die schuld terug te brengen. Over de twijfels rond Hertha maakte hij zich geen zorgen. 'Veel gedoe om niets', liet de durfinvesteerder via Twitter weten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Hertha BSC
Meer over Hertha BSC
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.