Hertha BSC wil met gigantische investering Bundesliga bestormen

Reacties

Hertha BSC hoeft zich geen zorgen meer te maken over schulden. De club uit de hoofdstad van Duitsland maakt er donderdag melding van dat investeerder Lars Windhorst zich inkoopt bij de Bundesliga-club. De 42-jarige zakenman uit Duitsland gaat volgens Bild ongeveer 250 miljoen euro in Hertha pompen.

Hertha BSC wil met gigantische investering Bundesliga bestormen

Windhorst krijgt dit seizoen via zijn bedrijf Tennor, dat een kantoor heeft op Schiphol, voor 125 miljoen euro 37,5 procent van de aandelen van Hertha in handen. Over een jaar volgt nog 12,4 procent. De regels in Duitsland verbieden een investeerder om de meerderheid van de aandelen in handen te krijgen. Pas als er twintig jaar is geïnvesteerd in een club, mag meer dan 49,9 procent van de aandelen gekocht worden. Voorbeelden hiervan zijn Bayer Leverkusen en VfL Wolfsburg.

Hertha kan een big city-club worden.

'Er staat hier een goede basis en de indrukwekkende manier van leiden heeft ons doen overtuigen om deze samenwerking aan te gaan', vertelt Windhorst op de clubsite. 'We zien dit als een langetermijnproject waar we ons volledig aan toewijden. Het is ons een genoegen om dit te mogen doen.' Tegen Der Spiegel voegde de investeerder daar nog aan toe: 'Hertha kan net als clubs uit Londen en Madrid een big city-club worden.'

Hertha had nog geen jaar geleden 36,3 procent van de aandelen teruggekocht van investeringsmaatschappij KKR. 'Ik ben blij en trots dat dat nu zijn vruchten afwerpt', laat financieel directeur Ingo Schiller weten. Hij is van plan om met de nieuwe mede-eigenaar de schulden van de club af te lossen. Hertha had in het verleden regelmatig financiële problemen.

Lars Windhorst.
Lars Windhorst.

Hertha wil met de forse investering vooral ook de selectie flink versterken en er zijn ook nog altijd plannen voor een nieuw stadion. De laatste jaren waren de Berlijners vooral een opleidingsclub. Een voorbeeld daarvan is Valentino Lazaro. De aanvaller kwam een jaar geleden voor 6,5 miljoen over van Red Bull Salzburg en staat nu op het punt om voor 22 miljoen te vertrekken naar Internazionale.

De vraag is wat de aandelentransactie betekent voor de huidige selectie van Hertha, die afgelopen seizoen op de elfde plek in de Bundesliga eindigde. Lazaro staat op het punt om te vertrekken naar Inter en de Berlijners wagen een poging om Marko Grujic opnieuw te huren van Liverpool. De Nederlanders Karim Rekik (tot medio 2021) en Javairô Dilrosun (tot medio 2022) staan ook onder contract bij Hertha.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Hertha BSC
Meer over Hertha BSC
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.