Eigen jeugd bezorgt Arsenal broodnodig succesje tegen Aké

Reacties

Ook met Mikel Arteta aan het roer kwakkelt Arsenal de laatste weken verder in Engeland. De 1-2 overwinning op AFC Bournemouth in het FA Cup-toernooi kwam dan ook op een goed moment voor de Londenaren.

Eigen jeugd bezorgt Arsenal broodnodig succesje tegen Aké
© Pro Shots
AFC Bournemouth
AFC Bournemouth
1 - 2
Arsenal
Arsenal

Arsenal won slechts twee van de acht wedstrijden onder leiding van Arteta. Tegen Bournemouth, waar Nathan Aké de hele wedstrijd speelde en Arnaut Danjuma Groeneveld ontbrak, werd de derde overwinning een feit. Grote namen als Bernd Leno, Alexandre Lacazette, Mesut Özil en Lucas Torreira bleven op de bank, maar dat bleek geen verzwakking. Het waren vooral de spelers afkomstig uit de eigen jeugd die hun kans grepen.

De absolute uitblinker was Bukayo Saka (foto). De Engelse jeugdinternational is van originele een vleugelspits, maar wordt door Arteta veelvuldig gebruikt als linksback. Dat hij groeit in die rol werd tegen Bournemouth duidelijk. Al in de vijfde minuut schoot Saka (18) uit een zeer moeilijke hoek snoeihard raak nadat hij de bal had ontvangen van Gabriel Martinelli. Waar iedereen rekende op een voorzet, ging de gelegenheidslinksback voor eigen succes: 0-1.

Ook Eddie Nketiah, net als Saka afkomstig uit de eigen opleiding, zette zich op het scorebord. Het was Saka die in de 26ste minuut een scherpe voorzet in huis had en Nketiah die van dichtbij geen fout maakte: 0-2. Een bijzonder moment voor de twintigjarige spits, die in de eerste seizoenshelft werd verhuurd aan Leeds United. Bij die club stelde hij behoorlijk teleur en Leeds stuurde hem terug naar Arsenal, waar Nketiah plots de vorm weer te pakken heeft. Ook Joe Willock, een twintigjarige middenvelder uit eigen jeugd, speelde sterk.

Tekenend was dat Nicolas Pépé, de man van tachtig miljoen euro, wederom ernstig teleurstelde bij Arsenal. De Ivoriaan kwam zijn directe tegenstander nauwelijks voorbij en werd twintig minuten voor tijd afgelost door Dani Ceballos, nog zo'n nieuwkomer die vooralsnog moeite heeft zijn meerwaarde aan te tonen in Londen. Een andere domper was het uitvallen van Shkodran Mustafi, die op het oog een zware blessure opliep. 

Diep in de extra tijd, die ruim acht minuten bedroeg, maakte Bournemouth het nog even spannend via een goal van Sam Surridge, maar een gelijkmaker zat er niet in. Arsenal neemt het in de volgende ronde van het toernooi om de FA Cup op tegen Portsmouth, dat inmiddels uitkomt op het derde niveau van Engeland.

Bekijk hier al onze video's
Meer Bournemouth
Meer over Bournemouth
Meer Arsenal
Meer over Arsenal
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.