Eerste verborgen wapenfeit voor Sheffield biedt hoop voor Zivkovic

Reacties

Richairo Zivkovic heeft een teken van leven gegeven bij Sheffield United. Een doelpunt in een oefenduel is een hoopgevend signaal.

Eerste verborgen wapenfeit voor Sheffield biedt hoop voor Zivkovic
© Pro Shots

Sheffield United haalde Zivkovic in de winter weg uit China. Voor de aanvaller, die in Nederland speelde voor FC Groningen, Ajax, FC Utrecht en Willem II, was de opvallende transfer een ideale kans de aandacht op zich te vestigen. Bij de Chinese tweedeklasser Changchun Yatai was hij in de vergetelheid geraakt.

Vooralsnog zijn er nog geen schijnwerpers gericht op hem. Bij The Blades heeft Zivkovic zich (nog) niet kunnen laten gelden. De aanvaller heeft in officiële duels nog geen minuut gemaakt voor Sheffield.

Door de coronacrisis gloort er nieuwe hoop voor Zivkovic. De introductie van vijf wissels biedt een nieuwe, grotere kans op een Premier League-debuut. Bovendien zal vanwege het drukke programma de breedte van de selectie van belang worden. Ook al is hij er geen fan van, manager Chris Wilder zal mogelijk toch meer moeten gaan roteren.

Zivkovic kan daarvan profiteren. Een vriendschappelijk duel met Hull City eerder deze week biedt een voedingsbodem voor meer hoop. Informatie over deze wedstrijd was schaars, maar wel sijpelde door dat de gewezen Eredivisie-spits een van de vier doelpunten maakte. Op weg naar de herstart van de Premier League - Sheffield opent op woensdag 17 juni tegen Aston Villa – was dat een hoopgevend bericht voor Zivkovic om zijn kunsten dan eindelijk in de schijnwerpers van de Premier League te mogen demonstreren.

Speeltijd moet uiteindelijk leiden tot een langer verblijf in Sheffield. Want dat was zijn doel toen hij tekende bij The Blades. 'Ik moet ervoor zorgen dat ik het goed doe tot het einde van het seizoen. En dan hoop ik hier voor meerdere seizoenen te blijven', zei Zivkovic in januari.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.