Eerste optie Stuani biecht belangstelling Barcelona op

Reacties

Barcelona wilde in januari Christhian Stuani naar Camp Nou halen. De Uruguayaanse spits verlengde in februari zijn contract bij Girona tot medio 2022, maar de goaltjesdief van Girona biecht op dat hij nu ook elders in Catalonië had kunnen voetballen.

Eerste optie Stuani biecht belangstelling Barcelona op

'Er was inderdaad interesse van Barcelona', zegt Stuani bij RAC1. 'Het was een mooi moment voor mij om interesse te hebben van een club zoals Barcelona', vervolgt de 32-jarige spits, die sinds de zomer van 2017 voor Girona speelt. Daar was hij in zijn eerste seizoen meteen 21 keer trefzeker in 33 wedstrijden. De Uruguayaan toont dit seizoen aan dat die prestatie geen toevalstreffer was: hij staat met dertien treffers derde op de Spaanse topscorerslijst, achter Lionel Messi (25) en Luis Suárez (16).

Stuani verkaste echter niet naar de koploper van La Liga. 'Maar ik ben ook hartstikke blij met mijn nieuwe contract bij Girona', aldus de Uruguyaan die niet ingaat op de reden waarom zijn transfer naar Barcelona niet door ging. Spaanse media meldden dat Stuani te duur werd bevonden door Barcelona, die niet teveel geld wilden besteden aan een spits die als stand-in zou moeten fungeren achter Messi en Suárez.

In plaats van Stuani verraste Barcelona met de komst van Kevin-Prince Boateng, die in zijn twee optredens voor Barça nog geen al te beste indruk maakte. De 31-jarige Boateng is de laatste jaren omgeturnd van middenvelder naar aanvaller, maar kwam in het bekerduel met Sevilla (2-0 nederlaag) en de competitiewedstrijd tegen Real Valladolid (1-0 zege) niet tot scoren.

Stuani komt maandagavond in actie met Girona, dat vecht tegen degradatie in de Spaanse competitie. Om 21.00 uur komt Real Sociedad op bezoek. Girona is momenteel terug te vinden op een vijftiende plek, vier punten boven de degradatiezone. Van een degradatieclausule in het contract van Stuani is echter geen sprake. 'Nee, ik heb geen clausule in mijn contract. Maar we gaan er ook alles aan doen om niet te degraderen.'

Girona
Girona
0 - 0
Real Sociedad
Real Sociedad
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.