Eerste nederlaag voor Málaga in de Champions League

Málaga heeft voor de eerste keer een wedstrijd in de Champions League verloren. Het uitduel met FC Porto, het eerste van een tweeluik in de achtste finales van het miljoenenbal, werd op minimale wijze door de Portugezen gewonnen: 1-0.

Eerste nederlaag voor Málaga in de Champions League

De Spaanse club kende een uitstekend verloop van de groepsfase, waar de ploeg als koploper eindigde. Mede daardoor waren de verwachtingen dinsdagavond hooggespannen. Maar die kon de ploeg van Manuel Pellegrini niet waarmaken.

Porto domineerde op het veld maar strandde telkens op de verdediging van Málaga. De Portugezen probeerden het daardoor enkele keren van afstand, maar ook deze pogingen leverden niet het gewenste resultaat op.

GevaarVerdedigend stond het dus prima bij de bezoekers, maar in de aanval werd er voor weinig gevaar gezorgd. Javier Saviola, de aanvaller met de meeste ervaring in Europa, moest Roque Santa Cruz voor zich dulden in de opstelling. De Paraguayaan slaagde er echter niet in het net te vinden.

Daardoor bleef het enigszins eenrichtingsverkeer in Porto en was het wachten tot het openingsdoelpunt viel. Pas in de 56ste minuut hadden de thuissupporters reden tot juichen, toen João Moutinho (foto) een listige pass van Alex Sandro subtiel afrondde.

Het bleef een van de spaarzame hoogtepunten in de wedstrijd. Het spelbeeld herhaalde zich namelijk constant: Porto domineerde, kwam tot een aanval, die vervolgens ophield wanneer de bal het zestienmetergebied van Málaga bereikte.

Daardoor eindigde de wedstrijd in het voordeel van de Portugezen. Woensdag 13 maart gaat Porto op bezoek bij Málaga om de 1-0 voorsprong te verdedigen en een plek in de kwartfinale af te dwingen.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen