Acht feiten voor de Champions League - dinsdag 19/02

In de aanloop naar de twee achtste finaleduels van de Champions League duikt VI als vanouds in de statistieken. Dat levert voor Arsenal-Bayern München en FC Porto-Málaga van dinsdag de volgende feiten op.

Acht feiten voor de Champions League - dinsdag 19/02


Arsenal staat voor de 25ste keer in Europees verband tegenover een Duitse tegenstander. Van de 24 eerdere botsingen wonnen The Gunners er twaalf, tegen vijf gelijke spelen en zeven nederlagen (doelcijfers 47-35).

Arsenal is bezig aan een wisselvallige reeks wedstrijden. Van de laatste elf officiële optredens won de formatie van manager Arsène Wenger er maar vijf en gingen er drie verloren: de Premier League-toppers met Manchester City (0-2) en Chelsea (1-2) en het FA Cup-duel met Blackburn Rovers (0-1).

Bayern München is dit seizoen een klasse apart in de Bundesliga. De ploeg van scheidend trainer Jupp Heynckes incasseerde in 22 competitieduels slechts zeven treffers. Opmerkelijk genoeg kreeg Bayern in zes CL-duels óók zeven goals om de oren.

Bayern is bezig aan een ijzersterke reeks wedstrijden. De Duitsers bleven tijdens hun laatste achttien officiële optredens ongeslagen. Daarvan leverden er veertien de volle buit op (W14 G4). De laatste nederlaag dateert van 28 oktober 2012, thuis tegen Bayer Leverkusen (1-2). FC Porto heeft een negatieve balans in Europese duels met Spaanse teams. Van de 37 onderlinge wedstrijden wonnen de Portugezen er twaalf. Liefst twintig duels mondden uit in een nederlaag, terwijl er vijf keer een gelijkspel op het scorebord stond.

Bij FC Porto verkeert aanvaller Jackson Martinez in bloedvorm. De Colombiaan was in zijn laatste zes officiële wedstrijden voor de Portugese topclub goed voor acht treffers. Dit seizoen maakte hij al 25 doelpunten in 28 officiële duels voor FC Porto.

Málaga is bezig aan zijn eerste Champions League-avontuur in de clubhistorie en is dit seizoen in Europees verband nog ongeslagen. De ploeg van trainer Manuel Pellegrini kroonde zich met twaalf punten uit zes groepsduels (W3, G3) tot groepswinnaar in de poulefase. Málaga is samen met Schalke 04, Borussia Dortmund en Juventus nog ongeslagen in de CL.

Bij Málaga is Javier Saviola de speler met de meeste Europa Cup-ervaring. De Argentijn heeft in zijn loopbaan al 92 Europese wedstrijden gespeeld, waarin hij 32 keer scoorde. Samenstelling: Ramon MinBronnen: UEFA, Infostrada Sports

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen