Eerste landstitel na zeven jaar voor Ajax-beul Steaua

Steaua Boekarest, dit seizoen nog verantwoordelijk voor de uitschakeling van Ajax in de Europa League, heeft het kampioenschap veroverd in Roemenië.

Eerste landstitel na zeven jaar voor Ajax-beul Steaua

Met nog vijf wedstrijden te gaan is Steaua niet meer te achterhalen voor de concurrentie. De eerste titel sinds 2006 werd een feit zonder dat de ploeg zelf in actie kwam. Vrijdag had Steaua al met 2-0 gewonnen van achtervolger Pandurii Targa Jiu. De enige ploeg die de hoofdstedelijke formatie nog kon achterhalen, Petrolul Ploiesti, speelde een dag later tegen CS Turnu Severin met 2-2 gelijk.

Voor Steaua Boekarest is het de 24ste landstitel uit de clubhistorie. Dat het laatste kampioenschap van zeven jaar geleden dateerde, was reden voor de club om met niets minder dan een titel genoegen te nemen. Trainer Laurentiu Reghekampf (foto) slaagde in die missie.

Met Raul Rusescu (twintig treffers) heeft Steaua de topscorer van de competitie in de gelederen. Rusescu heeft zes goals meer dan de nummer twee op die lijst, voormalig Sparta-speler Jeremy Bokila die nu uitkomt voor Petrolul.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen