'Eén telefoontje uit Madrid is voor Ronaldo genoeg om Juve te verlaten'

Reacties

Ook tijdens de interlandperiode blijft de toekomst van Cristiano Ronaldo de gemoederen bezighouden. Een eventuele terugkeer bij Real Madrid is woensdagochtend het onderwerp van gesprek in de Spaanse sportkranten.

'Eén telefoontje uit Madrid is voor Ronaldo genoeg om Juve te verlaten'
© Pro Shots

En daarbij is Marca het stelligst: als Ronaldo een belletje krijgt uit Madrid, is hij weg bij Juventus. De Madrileense sportkrant schrijft dat de 36-jarige wereldster beseft dat zijn periode in Turijn zijn einde nadert, nu het huwelijk met De Oude Dame niet is geworden wat beide partijen er zich van hadden voorgesteld. De Champions League winnen zat er immers niet in. En dus meldden Italiaanse media al dat Juve van CR7 afwil.

Hoewel directeur Fabio Paratici zijn best deed om die berichtgeving te ontkrachten en stelde dat de toekomst van Ronaldo nog gewoon bij Juventus ligt, sluit de berichtgeving van La Gazzetta dello Sport aan bij die van Marca. In de huidige selectie van Andrea Pirlo lopen volgens de roze sportkrant maar vijf spelers rond van wie een vertrek niet bespreekbaar is: Federico Chiesa, Dejan Kulusevski, Matthijs de Ligt, Arthur en Danilo.

Ronaldo hoort daar dus niet bij, vooral vanwege zijn jaarsalaris van dertig miljoen euro dat zwaar op de begroting drukt. De financiële eisen van de doelpuntenmachine waren drie jaar geleden voor Real-voorzitter Florentino Pérez ook reden om afscheid te nemen van de Portugees, maar nu is een terugkeer dus zeker niet uitgesloten. Volgens Marca ziet Ronaldo het helemaal zitten. Hij denkt nog altijd van waarde te kunnen zijn.

En daar haakt AS, de andere grote sportkrant in Madrid, op in. Back to the future, valt woensdag te lezen op de cover. Gareth Bale lijkt na één seizoen immers ook weer terug te keren bij Real. En dus zou de fameuze BBC-aanval weer kunnen worden herenigd, al voegt de krant eraan toe dat het aantrekken van Erling Haaland of Kylian Mbappé prioriteit heeft. Maar als zij niet haalbaar blijken, is een rentree van Ronaldo een meer dan goed alternatief.

De toekomst van Ronaldo was ook onderwerp van gesprek tijdens de persconferentie van de Portugese nationale ploeg. 'Als hij me advies zou vragen over zijn toekomst, ben ik beschikbaar', reageerde bondscoach Fernando Santos. 'Ik zou het zeker geven. Ik ken hem erg goed, ik trainde hem al toen hij achttien was en heb een goede relatie met hem. We praten veel met elkaar, maar wat we bespreken blijft tussen ons.'

Gerelateerde artikelen
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Meer Juventus
Meer over Juventus
Meer Cristiano Ronaldo
Meer over Cristiano Ronaldo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.