Ronaldo terug naar Real? 'Salaris is het grote struikelblok'

Reacties

Cristiano Ronaldo gaat er in salaris fors op achteruit als hij terugkeert naar Real Madrid. Dat is de conclusie in Spaanse media, waar de mogelijke rentree van de Portugees hét onderwerp van gesprek is.

Ronaldo terug naar Real? 'Salaris is het grote struikelblok'
© Pro Shots

Het gespeculeer over de toekomst van Ronaldo kwam na de Champions League-uitschakeling van Juventus door FC Porto echt op gang. Juve-coach Andrea Pirlo wilde zaterdag niet echt op de toekomst van Ronaldo ingaan en vond het logisch dat er geruchten zijn. Real Madrid-trainer Zinedine Zidane was voorzichtig toen hij gevraagd werd naar een terugkeer van de 36-jarige aanvaller, maar vertelde wel vol warmte over de kwaliteiten van de Portugees.

In AS wordt deze zondag de situatie geschetst zoals die nu is. De coronacrisis speelt daarbij een grote rol. Juventus heeft financieel flinke klappen gekregen en het salaris van Ronaldo weegt steeds zwaarder op de begroting. De sterspeler verdient netto 31 miljoen euro per jaar, dat is tien miljoen euro meer per seizoen dan in zijn laatste jaren bij Real Madrid. Juventus is per jaar in totaal zo'n 86 miljoen euro kwijt (belasting, bonussen) aan Ronaldo en het is steeds meer de vraag of de goalgetter zo'n bedrag nog wel waard is voor de huidige nummer drie van de Serie A, die alleen al in de eerste seizoenshelft 113,7 miljoen euro verlies heeft geleden.

Die achtergrond maakt de onderhandelingen voor Real Madrid ook interessant. Vanzelfsprekend voelen de Madrilenen ook de financiële gevolgen van de coronacrisis, maar er is wel enige ruimte om de selectie te versterken, nadat er vorige zomer niet in de spelersgroep geïnvesteerd is. Het contract van Ronaldo bij Juve loopt medio 2022 af en waarschijnlijk is de gevraagde transfersom vanwege de financiële problemen in Turijn relatief erg laag. Wel is het zo dat Real met hoge salarislasten kampt. De club is nu al meer dan zeventig procent van de inkomsten kwijt aan salaris en dat is een ongezond hoog percentage, volgens de richtlijnen. Daarom zal Ronaldo flink moeten inleveren. Bovendien moet de selectie van Real worden uitgedund.

Het halen van Ronaldo is volgens de Madrileense sportkranten een ideale tussenoplossing voor Real. De club ziet in Kylian Mbappé en Erling Haaland de ideale sterspelers voor de toekomst, maar bij president Florentino Pérez zou er het besef zijn dat het realiseren van zo'n megatransfer komende zomer nog lastig is vanwege de coronacrisis. De medische staf bij Real weet hoe Ronaldo als geen ander leeft voor zijn vak en gelooft dat hij nog een paar seizoenen op topniveau kan presteren.

Ronaldo werd in 2009 aangetrokken door Real en vertrok in 2018. Het was geen droomafscheid, het was een vertrek uit onvrede. Pérez en Ronaldo hebben volgens AS in 2019 echter al de spanning grotendeels uit de lucht gehaald en de vedette zou het idee van een terugkeer bij Real aantrekkelijk vinden.

LaLiga

Stand LaLiga 2020/2021

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Atlético Madrid
38
26
8
4
67-25
+42
86
2
Real Madrid
38
25
9
4
67-28
+39
84
3
Barcelona
38
24
7
7
85-38
+47
79
4
Sevilla
38
24
5
9
53-33
+20
77
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.