'Een beetje Messi is nog altijd veel, De Jong eindelijk op zijn best'

Reacties

Hij speelde maar 45 minuten tegen Real Betis, maar bijna alle aandacht in Spanje gaat weer naar hem. Na de 5-2 zege van Barcelona raken de Spaanse media niet uitgepraat over Lionel Messi, die volgens sommigen wandelend nog altijd de beste is.

'Een beetje Messi is nog altijd veel, De Jong eindelijk op zijn best'
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
5 - 2
Real Betis Sevilla
Real Betis Sevilla

Ronald Koeman moest wel met een verklaring komen na de overwinning op Betis. Het buiten de basis houden van Lionel Messi riep zaterdag veel vragen op. In de laatste 36 La Liga-duels had hij geen minuut gemist. Nu was er rust nodig, zo vertelde Koeman na afloop. Messi was niet okselfris en na overleg met de sterspeler was besloten hem te sparen. Barça domineerde zonder de Argentijn in de eerste helft en creëerde veel kansen, maar de Catalanen verzuimden afstand te nemen van Real Betis (1-1). Naar wie kijk je als er nood is? Natuurlijk, naar Messi.

Sport schrijft: 'Koeman kon niet anders dan een beroep doen op Messi om de meubelen te redden. En de meubelen redden, dat deed hij. De Argentijn nam het elftal bij de hand met twee goals en een geniale actie die Griezmann hielp eindelijk te scoren.'

In AS wordt ook vol lof gesproken over de actie waarmee Messi in de 49ste minuut al het verschil maakte. Een assist zonder de bal te raken, dat was het eigenlijk. Messi zag Claudio Bravo uitkomen en voelde een verdediger in zijn nek hijgen. Zonder te kijken deed hij een overstapje en Antoine Griezmann profiteerde door de bal in het lege doel te schuiven. 'De pass van lucht is nu al historisch. Een voetballer bij wie de twijfel controle heeft gekregen over zijn voeten, kreeg een groot cadeau van zijn collega', is te lezen in de Madrileense krant.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het was AS dat de wedstrijd zaterdag misschien nog wel het beste samenvatte, met een kop die al het verhaal vertelde: 'Een beetje Messi is nog altijd veel'. Juist in een week waarin het ging over het regelmatig wandelen van de Argentijn in de Champions League-wedstrijd tegen Dinamo Kiev, stond hij op het beslissende moment weer op. De Spaanse voetbaljournalist Josep Pedrerol zei na de 5-2: 'Messi is wandelend nog beter dan ieder ander rennend.'

Frenkie de Jong
In de schaduw van Messi schitterde ook Frenkie de Jong, zo concludeerde Sport. De Oranje-international speelde tegen Betis weer als centrale middenvelder, nadat hij tegen Dinamo Kiev nog als verdediger in actie kwam vanwege de personele problemen bij Barça. Als een van de twee controlerende middenvelders was De Jong een van de beteren. Zijn rushes deden de Spaanse journalisten denken aan zijn Champions League-optredens in dienst van Ajax.

Sport schrijft: 'Eindelijk zagen we de beste versie van De Jong. Het lukte De Jong zijn drive te laten zien. Met die drive betoverde hij de Barcelona-fans in zijn tijd bij Ajax al en die drive werd zo gemist na zijn komst bij Barça. De middenvelder was nu een van de spelers die opstond om aan de druk van Betis te ontsnappen en hij deed dat met veel succes. Het is cruciaal voor het project van Koeman dat De Jong nu zijn plek vindt. De Jong oogde nog niet erg comfortabel in het systeem met twee controlerende middenvelders, maar zoals altijd zocht hij naar oplossingen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.