Verrassend: Koeman neemt groot risico met passeren Messi

Reacties

Lionel Messi zit op de bank bij de thuiswedstrijd van Barcelona tegen Real Betis. Ronald Koeman lijkt de Argentijn te willen sparen, maar de timing is opvallend vanwege de interlandperiode die voor de deur staat.

Verrassend: Koeman neemt groot risico met passeren Messi
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
5 - 2
Real Betis Sevilla
Real Betis Sevilla

Koeman kiest bij de thuiswedstrijd van zaterdagmiddag voor Pedri, Ansu Fati, Ousmane Dembélé en Antoine Griezmann als voorste vier. Frenkie de Jong en Sergio Busquets vormen het koppel daarachter, waardoor de Oranje-international na een uitstapje naar de verdediging dus terugkeert naar het middenveld.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Maar het grote nieuws is de plek van Messi op de bank. Het is voor het eerst dat Koeman de 33-jarige aanvaller passeert. Messi had tot nu iedere wedstrijd onder de nieuwe coach gespeeld, zowel in La Liga als in de Champions League. Zijn topniveau haalde de Argentijn nog niet. Na negen optredens staat Messi op vier goals. Hij scoorde dit seizoen alleen nog maar vanaf de strafschopstip.

Waar voorheen het sparen van Messi bij Barcelona vaak werd aangekondigd, komt de plek om de bank nu uit de lucht vallen. Koeman liet vrijdag bij zijn persconferentie nog niets doorschemeren over zijn verrassende keuze. Messi stond bij de laatste 36 La Liga-duels van Barça iedere minuut binnen de lijnen.

Verkiezingsstress bij Barcelona: toekomst Koeman en het tijdperk Messi
Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.