Echte liefde: Il Magnifico zweert Napoli trouw

Reacties

Het liefdesverhaal tussen Lorenzo Insigne en Napoli is nog lang niet voorbij. De 28-jarige spelmaker, die al sinds zijn vijftiende voor de Napolitanen speelt, gaat zijn contract verlengen tot medio 2024.

Echte liefde: Il Magnifico zweert Napoli trouw
© Pro Shots

La Gazzetta dello Sport meldt dinsdag dat Insigne een contract voor het leven gaat tekenen in Napels. De piepkleine creatieveling had nog een doorlopende verbintenis tot 2022, maar wil aan alle onzekerheid een einde maken. Hij voelt zich gewaardeerd door de club en trainer Gennaro Gattuso en draagt sinds dit seizoen met veel trots vast de aanvoerdersband.

Insigne speelt al veertien jaar voor Napoli, de club waar hij als jongetje van droomde. De aanvaller werd geboren in Frattamaggiore, een dorpje tien kilometer buiten Napels. Helaas voor hem was hij net te laat om de absolute glorietijd van de club onder Diego Maradona mee te maken. De club degradeerde naar de Serie B en krabbelde na de komst van Insigne weer op.

Het afgelopen decennium is Napoli weer teruggekeerd aan de top van de Serie A, maar tot veel eremetaal leidde dat nog niet. In 2014 was het dan eindelijk raak; Insigne kon zijn eerste prijs met Napoli pakken. In de finale om de Coppa Italia stonden de Partenopei tegenover Fiorentina en het was Insigne die de hoofdprijs opeiste. Met twee goals maakte hij het verschil in de 3-1 zege van zijn club.

© Pro Shots

Het is één van de vele hoogtepunten die club en speler samen beleefden op het allerhoogste niveau. Zijn winnende doelpunt in de slotminuut van het Champions League-duel met Liverpool van afgelopen seizoen ligt ook nog vers in het geheugen. Als geen ander geniet Insigne van het kolkende Stadio San Paolo, het geeft hem vleugels waardoor hij met zijn 1,63 meter toch boven iedereen kan uitsteken.

Een aantal malen was hij dicht bij een transfer. De lokroep van de topclubs die serieus spelen om de prijzen en astronomische salarissen uitdelen was verleidelijk, maar als puntje bij paaltje kwam, vertelde hij zaakwaarnemer Mino Raiola toch om het af te bellen. Insigne kon het niet over zijn hart verkrijgen om zijn club te verlaten.

Des te frustrerender was het voor hem dat Maurizio Sarri afgelopen jaar via Chelsea wél de overstap naar Juventus maakte. 'Die keuze doet pijn. Het voelt als verraad', reageerde de aanvaller op een persconferentie. De overstap naar Turijn zal hij nooit maken. Hij voelt zich thuis in San Paolo, waar hij liefkozend Il Magnifico genoemd wordt.

Spelersprofiel

L. Insigne


Geboortedatum:
4 juni 1991
Leeftijd:
32
Geboorteplaats:
Napoli
Nationaliteit
Italië
Lengte:
1,63 m
Gewicht:
59 kg
Huidige club:
Toronto FC
Bekijk hier al onze video's
Meer Napoli
Meer over Napoli
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.