Duo Van Dijk en Hoedt kan voorsprong niet vasthouden bij Brighton

Southampton heeft met Virgil van Dijk en Wesley Hoedt als centrale verdedigingsduo met 1-1 gelijkgespeeld op bezoek bij Brighton Hove & Albion. De thuisploeg, met Davy Pröpper in de basis, draait daarom vooralsnog knap mee in de middenmoot.

Al na zes minuten openden The Saints de score. Een vrije trap van James Ward-Prowse spatte uiteen op de kruising, waarna Steven Davis er als de kippen bij was om al vallend de 0-1 binnen te koppen.

Na de voorsprong liet Southampton het initiatief aan de promovendus, die wel af en toe dreigend werd maar geen grote kansen creëerde. Kort na rust was dat anders. Omdat een handsbal van Anthony Knockaert over het hoofd werd gezien door de arbitrage, kon Pascal Gross voorgeven op Glenn Murray. Zijn kopbal raakte de kruin van Cédric maar verdween wel in de kruising: 1-1.

Ondanks wat kleine kansjes over en weer, bleef het bij de gelijke stand. Hoedt viel nog wel op door bij een akkefietje, waarbij hij het aan de stok kreeg met doelpuntenmaker Murray. Beide spelers kregen een gele kaart bij dat opstootje.

Door het behaalde punt is Southampton de nieuwe nummer negen van de Premier League. Brighton is koploper van het rechterrijtje. Van Dijk, Hoedt en Pröpper werden deze week allemaal opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal.