KNVB vergeet toch opgeroepen Van Dijk, rentree Sneijder

Reacties

Bondscoach Dick Advocaat heeft woensdagmiddag zijn 32-koppige voorselectie bekendgemaakt voor de komende interlandperiode. Wesley Sneijder ontbrak bij de beslissende WK-kwalificatiewedstrijden, maar komt bij de vriendschappelijke duels mogelijk weer in actie voor Oranje. Virgil van Dijk is later aan de lijst toegevoegd na een administratieve fout van de KNVB.

KNVB vergeet toch opgeroepen Van Dijk, rentree Sneijder

Het Nederlands elftal oefent op donderdag 9 november in Aberdeen tegen Schotland, waarna vijf dagen later in Boekarest Roemenië de tegenstander is bij de volgende oefeninterland. Advocaat maakt op 3 november zijn definitieve selectie bekend voor dat tweeluik.

Recordinternational Sneijder mag dan weer hopen op zijn rentree. De 33-jarige spelmaker ontbrak begin oktober bij de beslissende wedstrijden tegen Wit-Rusland (1-3 zege) en Zweden (2-0 zege) vanwege een gebrek aan wedstrijdritme. Stefan de Vrij voelde zich toen niet fit genoeg voor Oranje, tot onvrede van Advocaat. De keuzeheer heeft de Lazio-verdediger nu weer bij zijn voorlopige spelersgroep gehaald. Van Dijk was bij de vorige interlandperiode de vervanger van De Vrij en zit ook nu bij de selectie. De verdediger ontbrak in eerste instantie, maar dat bleek dus om een misverstand binnen de KNVB te gaan. Ajax-spits Klaas-Jan Huntelaar ontbreekt wel definitief bij de voorselectie.

De voorselectie van Oranje

Keepers: Jasper Cillessen (Barcelona), Maarten Stekelenburg (Everton), Jeroen Zoet (PSV)

Verdedigers: Daryl Janmaat (Watford), Kenny Tete (Olympique Lyon), Joël Veltman, Matthijs de Ligt (Ajax), Virgil van Dijk (Southampton), Stefan de Vrij (Lazio), Wesley Hoedt, (Southampton), Karim Rekik (Hertha BSC), Nathan Aké (AFC Bournemouth), Patrick van Aanholt (Crystal Palace)

Middenvelders: Daley Blind (Manchester United), Kevin Strootman (AS Roma), Donny van de Beek (Ajax), Marco van Ginkel (PSV), Davy Klaassen (Everton), Tonny Vilhena, Jens Toornstra (Feyenoord), Georginio Wijnaldum (Liverpool), Wesley Sneijder (OGC Nice), Davy Pröpper (Brighton & Hove Albion)

Aanvallers: Steven Berghuis (Feyenoord), Quincy Promes (Spartak Moskou), Bas Dost (Sporting Lissabon), Vincent Janssen (Fenerbahçe), Jürgen Locadia (PSV), Ryan Babel, Jeremain Lens (Besiktas), Memphis Depay (Olympique Lyon), Eljero Elia (Istanbul Basaksehir)

De duels met Schotland en Roemenië zijn de laatste interlands binnen de periode waarvoor Advocaat is aangesteld als bondscoach. De bij Everton ontslagen Ronald Koeman is de topfavoriet om hem op te volgen. 'Ik heb altijd gezegd: als iemand van het kaliber Ronald Koeman vrij is, moet de KNVB dat meteen doen', liet Advocaat deze week weten aan VI.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.