Roemenië na Schotland volgende oefenpartner van Oranje

Reacties

Oranje oefent in navolging op de oefeninterland tegen Schotland op 9 november ook tegen Roemenië. De vriendschappelijke wedstrijd tegen de Roemenen staat op 14 november op het programma.

Roemenië na Schotland volgende oefenpartner van Oranje

Het is allerminst de eerste keer dat de landen elkaar treffen. Nederland en Roemenië hebben een rijk verleden qua onderlinge ontmoetingen. Al dertien keer speelden ze tegen elkaar. Roemenië won slechts één keer, Nederland negen maal. Het werd drie keer gelijk, telkens met aan het eind de brilstand op het scorebord.

De laatste onderlinge ontmoetingen vonden plaats in de WK-kwalificatie voor het wereldkampioenschap in Brazilië in 2014. Onder het bewind van Louis van Gaal won Oranje beide affiches met dikke cijfers. In Boekarest werd het 1-4, in Amsterdam 4-0.

Beide landen plaatsten zich onlangs definitief niet voor het WK 2018 in Rusland. Nederland werd derde in zijn poule achter Zweden en Frankrijk, Roemenië eindigde op dezelfde plek in zijn groep achter respectievelijk Denemarken en Polen.

Bekenden
Waar in het verleden nog Cristian Chivu en Bógdan Lobont de dienst uitmaakten bij Roemenië, heeft het land hedendaags geen Eredivisie-inbreng. Ciprian Taturusanu (FC Nantes), Costel Pantilimon (Deportivo La Coruña), Vlad Chiriches (Napoli) en Alexandru Chipciu (RSC Anderlecht) zijn de bekendere namen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.