Nederlands elftal oefent in november tegen Schotland

Reacties

Het Nederlands elftal speelt op 9 november een vriendschappelijke interland tegen Schotland. Daarmee is één van de twee oefenpartners bekend.

Nederlands elftal oefent in november tegen Schotland

Afgelopen week werd al duidelijk dat Oranje over aandacht niets te klagen had bij het zoeken van vriendschappelijke tegenstanders. Vanuit allerlei windstreken werd er de afgelopen periode contact met de voetbalbond opgenomen door landen die graag Oranje als sparringpartner treffen.

Eén van de twee tegenstanders is nu dus bekend. Schotland, dat afgelopen dinsdag op een haar na deelname aan de play-offs misliep, neemt het in november tegen Oranje op. De wedstrijd wordt afgewerkt in Aberdeen (20.45 uur).

De confrontatie met Schotland wordt één van de twee laatste duels van Dick Advocaat als bondscoach. De Kleine Generaal vertrekt na dat tweeluik. De bondscoach van de Schotten is deze donderdag al vertrokken. Gordon Strachan en de Schotse bond gingen in goed overleg uit elkaar. In zijn laatste dagen als bondscoach zorgde Strachan voor ophef.

Kort na de aankondiging van de oefeninterland maakte de Schotse voetbalbond bekend dat Malky Mackay de bondscoach is als het Nederlands elftal naar Aberdeen komt. Mackay was sinds 2016 de sportief directeur bij de voetbalbond.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.