Duizelingwekkende mijlpaal voor Ronaldo

Reacties

Cristiano Ronaldo heeft donderdag in de halve finale op het WK voor clubteams zijn vijfhonderdste doelpunt in clubverband gemaakt. De kersverse Gouden Bal-winnaar hielp zijn club Real Madrid daarmee aan een 2-0 zege op het Mexicaanse Club América.

Duizelingwekkende mijlpaal voor Ronaldo

Het duurde even voordat Ronaldo's doelpunt daadwerkelijk op het scorebord mocht worden meegerekend. Pas na advies van de videoscheidsrechter over al dan niet buitenspel kwam het groene licht. Real Madrid-coach Zinédine Zidane geeft toe voorstander te zijn van videotechnologie in het voetbal, maar heeft ook kritiek op de intrede van de videoscheidsrechter door de FIFA. 'Het is goed dat deze dingen geïntroduceerd worden in het voetbal, maar ik vind dat het duidelijker moet worden voor iedereen. Dat was bij het doelpunt van Ronaldo niet het geval.'

Uiteindelijk werd het doelpunt dus toch toegekend. Het was alweer de 377e goal van de Portugees in dienst van Real Madrid. Eerdere clubgoals maakte hij in zijn thuisland Portugal voor Sporting Lissabon (5) en in Engeland voor Manchester United (118).

Dat de cijfers van de 31-jarige Ronaldo duizelingwekkend zijn, bewijst hij door meer dan één op één te lopen bij De Koninklijke. Voor de 377 goals had hij slechts 367 wedstrijden nodig.

De prestatie van CR7 is niet te verwarren met een eerdere mijlpaal. In september 2015 maakte hij in de Champions League-wedstrijd tegen Malmö FF al zijn vijfhonderdste doelpunt in wedstrijden voor club én land.

De eeuwige strijd met Barcelona-superster Lionel Messi - ook op vijfhonderd goals voor club én land - duurt inmiddels voort. In de Champions League gaat de Portugees aan de leiding met drie goals meer dan Messi (95 om 92). In La Liga moet Ronaldo de kleine Argentijn voorrang verlenen (321 om 277).

Final👍👍👍let's go boys

Een foto die is geplaatst door Cristiano Ronaldo (@cristiano) op

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.