Duitsland vermorzelt Marokko in Melbourne

Duitsland is vliegend van start gegaan op het WK voor vrouwen in Australië. De openingswedstrijd tegen Marokko werd met ruime cijfers gewonnen: 6-0.

Duitsland
Duitsland
6 - 0
Marokko
Marokko

In Melbourne was al snel duidelijk welk land er aan het langste eind zou trekken. Want waar Marokko amper iets wist te creëren, sloeg Duitsland wel snel toe. Alexandra Popp scoorde na elf minuten en deed dat vlak voor rust weer. Na de 3-0 van Klara Bühl vlak na rust was de wedstrijd zo goed als gespeeld.

Door twee ongelukkige eigen doelpunten van Hanana Ait El Haj en Yasmin Mrabet werd de nederlaag nog wat pijnlijker voor Marokko, dat vlak voor tijd ook de 6-0 van Lea Schüller incasseerde. Duitsland speelt in de groepsfase nog wedstrijden tegen Colombia en Zuid-Korea.