Duitsland kan onvergetelijke avond Younes niet bekronen met zege

Reacties

Duitsland heeft ter voorbereiding op de Confederations Cup gelijkgespeeld in een vriendschappelijk treffen met Denemarken (1-1). Bij Die Mannschaft maakte Amin Younes 25 minuten voor tijd zijn interlanddebuut.

Duitsland kan onvergetelijke avond Younes niet bekronen met zege

Bij de Denen kregen Nicolai Jørgensen en Christian Eriksen een basisplaats, terwijl Lasse Schöne en Kasper Dolberg op de bank begonnen. Younes startte niet, maar kwam in de 65ste minuut binnen de lijnen. De buitenspeler van Ajax is de eerste Eredivise-speler die zijn opwachting maakt in het Duitse elftal op het moment dat hij ook daadwerkelijk in Nederland onder contract staat.

Joachim Löw gunde keeper Kevin Trapp (Paris Saint-Germain), Lars Stindl (Borussia Mönchengladbach) en Sandro Wagner (1899 Hoffenheim) vanaf het eerste fluitsignaal hun vuurdoop bij het nationale elftal. Duitsland speelde met een B-elftal, aangezien verschillende sterspelers niet meereizen naar de Confederations Cup.

In de achttiende minuut kwam Denemarken op voorsprong door gestuntel in de Duitse defensie. Matthias Ginter gaf een ziekenhuisbal richting Antonio Rüdiger, waarna de verdediger van AS Roma het nog bonter maakte door de bal in de voeten van Eriksen te koppen. De middenvelder twijfelde geen moment en knalde de openingstreffer binnen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Na rust kwam Schöne binnen de lijnen en een kwartier voor tijd maakte ook zijn Ajax-ploeggenoot Dolberg zijn opwachting. Aan de andere kant viel Younes vrij onopvallend in. Een treffer in de tweede helft liet lang op zich wachten. Een schot van de ingevallen Emre Can verdween naast het doel en aan de andere kant greep doelman Trapp een aantal keer goed in. Vlak voor tijd maakte Bayern-speler Joshua Kimmich alsnog de gelijkmaker met een omhaal.

Op zaterdag 10 juni speelt Duitsland nog een kwalificatiewedstrijd tegen San Marino. Hierna reist het elftal van Löw af naar Rusland voor de Confederations Cup, waar Die Mannschaft het opneemt tegen Australië, Chili en Kameroen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.