'Afmaker' Younes grapt over kwaliteiten na uitnodiging Löw

Reacties

Amin Younes mag zich opmaken voor zijn interlanddebuut voor Duitsland. De aanvaller van Ajax is opgeroepen voor de strijd om de Confederations Cup.

'Afmaker' Younes grapt over kwaliteiten na uitnodiging Löw

De Duitse bond bevestigt woensdag dat de 23-jarige aanvaller onderdeel uitmaakt van de 23-koppige spelersgroep. 'Amin is sterk in de één-op-één en in het afronden', zo legde bondscoach Joachim Löw uit. Die laatste zinsnede is opvallend, want in de eerste seizoenshelft had Younes de nodige moeite om zich bij Ajax ook te onderscheiden met treffers. De Ajax-linksbuiten reageerde vervolgens met een kwinkslag toen hij de tweet van de Duitse bond voorbij zag komen.

Younes kwam in de zomer van 2015 over naar Ajax. De Amsterdammers kochten hem toen voor 2,5 miljoen euro van Borussia Mönchengladbach. In zijn eerste seizoen was hij in 35 officiële duels goed voor acht goals voor de hoofdmacht. Dit seizoen kwam hij in 47 officiële optredens tot zeven treffers en zeven assists. Met Ajax hoopt hij volgende week woensdag de kroon op het seizoen te zetten door in de Europa League-finale Manchester United te verslaan.

Voor zijn komst naar Nederland was Younes in eigen land behalve voor Gladbach ook op huurbasis actief voor 1. FC Kaiserslautern.

De strijd om de Confederations Cup heeft tussen 17 juni en 2 juli plaats in Rusland. Behalve WK-gastheer Rusland en Duitsland zijn Mexico, Chili, Australië, Kameroen, Portugal en Nieuw-Zeeland van de partij.

Bekijk hieronder de hele selectie van Löw, die vaste waarden als Manuel Neuer, Jerome Boateng, Toni Kroos, Mesut Özil en Thomas Müller ook thuis laat. De Duitse keuzeheer deed geen beroep op Marco Reus, die al jaren met blessures kwakkelt en daardoor op eigen verzoek wordt gespaard. Net als Younes kunnen ook Kevin Trapp (PSG), Marvin Plattenhardt (Hertha BSC), Kerem Demirbay (Hoffenheim), Diego Demme (RB Leipzig), Lars Stindl (Gladbach) en Sandro Wagner (Hoffenheim) hun debuut maken.

Zelf liet Younes al weten uit te kijken naar het toernooi en er alles aan te zullen doen om zijn kans te pakken.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.