'Duitse' Moyes, Kluivert wil meer scoren dan zijn vader

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

'Duitse' Moyes, Kluivert wil meer scoren dan zijn vader

'Als ik Duits was geweest, hadden jullie me geprezen omdat ik iets anders deed'
• Sunderland-manager David Moyes stak maandag de draak met collega Jürgen Klopp van Liverpool, die vond dat zijn ploeg veel te defensief speelde. Moyes pakte een punt met Sunderland: 2-2. 'Het is belangrijk om thuis punten te pakken. We krijgen eindelijk het geloof dat we een goed resultaat kunnen boeken tegen betere teams', zei hij na afloop op een persconferentie.

• Shanghai SIPG-aanwinst Oscar wordt als een popster onthaald als hij China betreedt.

Amin Younes geeft op de website van Ajax aan dat hij altijd op dezelfde wijze het veld op stapt. 'Ik heb wel een klein dingetje. Een ritueel dat ik elke ochtend herhaal. Voordat ik 's ochtends het veld oploop, probeer ik zo veel mogelijk met rechts te doen: eerst mijn rechterschoen, dan mijn linker, eerst mijn rechter scheenbeschermer, dan mijn linker, hetzelfde geldt voor mijn shirt en ga zo maar door. Ik stap ook altijd met rechts het veld op. Dat heeft ook met mijn geloof te maken. Onze profeet deed alles met rechts. Dat geeft me rust.'

'Ik wil sowieso het eerste halen, want Ajax is mijn club. Dan wil ik een aantal jaren de beste zijn, een paar keer meer scoren dan mijn vader en dan eventueel pas weg.'
• Hij krijgt op het trainingskamp van Ajax de kans om zich te laten zien: Justin Kluivert. De vergelijking met vader Patrick is snel gemaakt, maar daar trekt de zeventienjarige aanvaller zich weinig van aan. 'Ik wil het geen voordeel noemen dat ik de zoon van Patrick ben, omdat dit toch wat verwachtingen en dus druk met zich meebrengt. Ik zie dit pas als het begin en besef dat ik er nog lang niet ben. Mijn vader maakte op zijn achttiende al de winnende treffer in de Champions League-finale, dus dat is wel een ander niveau. Maar wie weet, wie weet. Ik heb nog een jaar.' (De Telegraaf)

• Een andere speler die de kans krijgt bij Ajax is Carel Eiting. 'Tjerk, de teammanager, belde mij dat ik mee mocht op trainingskamp', zegt de achttienjarige middenvelder tegen Ajax TV. 'Toen zat ik in het Krugerpark op safari met mijn vader. Dat was wel grappig tussen de giraffes en olifanten. Zuid-Afrika was altijd een wens om te doen. Het is wel even iets anders. Al sinds ik klein ben, heb ik met Ajax gereisd, maar dit is wel iets veel groters. Het is gewoon raar.'

• De agenda van Barcelona is al bomvol, maar er komen mogelijk twee duels bij als de Catalanen Athletic Bilbao uit de beker knikkeren. Dan zou Barça acht wedstrijden in 25 dagen spelen.

• Over kalenders gesproken, deze van Barcelona is een mooie om het jaar mee te beginnen. Met dank aan het Braziliaanse model Livia Gullo.

'We zijn qua type spel geen Ajax of PSV, wij moeten altijd en overal onze mouwen opstropen'
Karim El Ahmadi geeft Feyenoord nog altijd goede kansen op de titel, maar dan moet de ploeg wel wakker blijven. 'Als wij hetzelfde doen als voor de winterstop, dan wel. Dit elftal weet precies wat er nodig is om resultaat te boeken. Toen ik in 2008 van FC Twente naar Feyenoord ging, voelde ik aan alles dat de club weer heel graag dezelfde sportieve status als Ajax en PSV wilde hebben. Maar dat brengt ook verplichtingen met zich mee, bijvoorbeeld dat je altijd en overal onder een vergrootglas ligt. Speel je een keer slecht, dan krijg je dat te horen.' (AD)

• Ook vanuit de voetbalwereld krijgt wereldkampioen darten Michael van Gerwen complimenten. Van Hamburger SV bijvoorbeeld.

Ragnar Klavan heeft in de spiegel gekeken nadat hij in de fout ging tegen Sunderland. De Liverpool-verdediger veroorzaakte de eerste strafschop in het onderlinge duel van maandag (2-2). Op Instagram geeft de ex-speler van AZ en Heracles Almelo aan dat hij er niet te lang bij stil wil staan.

Not a good performance today, was not on my toes with the first penalty situation. But need to shake it off and keep on moving forward. #ynwa #lfc

Een foto die is geplaatst door Ragnar Klavan official (@ragnar.klavan17) op

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.