Duitse miljardair schiet HSV te hulp in jacht op felbegeerde promotie

Reacties

Hamburger SV likt nog de wonden van een nieuwe mislukte poging om terug te keren in de Bundesliga, maar in Hamburg blijven ze vastberaden om promotie te realiseren. De Duitse miljardair Klaus-Michael Kühne schiet Die Rothosen weer te hulp.

Duitse miljardair schiet HSV te hulp in jacht op felbegeerde promotie
© Pro Shots

De 86-jarige Kühne, één van de rijkste Duitsers en geboren in Hamburg, heeft besloten de portemonnee te trekken nadat HSV in de play-offs kopje onder ging tegen VfB Stuttgart. De zevenvoudig kampioen van Duitsland greep voor de vijfde keer op rij naast promotie. In het seizoen 2017/18 daalde HSV af naar de 2. Bundesliga.

Met een financiële injectie van dertig miljoen euro hoopt Kühne, die door de jaren heen vaker geld stak in de club, na volgend seizoen alsnog zijn geliefde club op het hoogste niveau terug te laten keren. 'Het zou mooi zijn als vanuit meerdere kanten kapitaal kan instromen. We hopen andere partijen aan te moedigen om ons voorbeeld te volgen', aldus Kühne op de clubsite van HSV.

Het totale vermogen van Kühne, die in Zwitserland woont, wordt geschat op zo'n dertig miljard euro. De puissant rijker Duitser was jarenlang leidinggevende bij het oorspronkelijke familiebedrijf Kuehne + Nagel International AG, een logistieke dienstverlener. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.