Duitse media: Mazraoui niet op groepstraining na gesprek met clubleiding

Bayern München-verdediger Noussair Mazraoui stond donderdagochtend niet op het trainingsveld met zijn teamgenoten. De voormalig Ajacied had woensdag een gesprek met de clubleiding nadat hij op social media berichten had geplaatst over de oorlog in het Midden-Oosten.

Duitse media: Mazraoui niet op groepstraining na gesprek met clubleiding
© Pro Shots

Mazraoui verspreidde diverse berichten waarin hij de kant van Palestina kiest in de oorlog die Hamas momenteel voert met Israël. Voormalig teamgenoot Anwar El Ghazi plaatste soortgelijke berichten op social media en werd onlangs op non-actief gesteld door werkgever FSV Mainz 05.

De clubleiding van Bayern heeft nog niets laten weten over een eventuele sanctie voor Mazraoui, die volgens BILD niet op de teamtraining van de club verscheen. Bayern trainde om 10.30 uur, zonder Mazraoui. Het Duitse medium verbond daar geen conclusies aan, maar kort na publicatie werd bekend dat Mazraoui in zijn eentje trainde met een fysiektrainer van Bayern. BILD benoemde dat Mazraoui vanwege een blessure niet in actie kwam voor Marokko in het duel met Liberia.

De zaak rondom Mazraoui en El Ghazi maakt veel los in Duitsland. Zo riep een Duits parlementslid op om Mazraoui te ontslaan en Duitsland uit te gooien. El Ghazi werd dus voor onbepaalde tijd op non-actief gesteld.

Bekijk hier al onze video's