El Ghazi in de problemen bij Mainz na posts over oorlog

Anwar El Ghazi komt voorlopig niet in actie bij FSV Mainz 05. De aanvaller, die deze zomer nog onder contract stond bij PSV, is op non-actief gesteld na zijn berichten op social media over de oorlog tussen Hamas en Israël. Dit laat Mainz weten in een statement.

El Ghazi in de problemen bij Mainz na posts over oorlog
© Pro Shots

El Ghazi ontbrak dinsdag tijdens de groepstraining en werkgever Mainz liet weten dat de aanvaller op die dag in gesprek zou gaan met de clubleiding. Aanleiding van dat gesprek waren enkele posts van El Ghazi op social media, waarin hij steun betuigde voor Hamas en Palestina. Inmiddels zijn de berichten op de Instagram van El Ghazi verwijderd.

In het statement legt Mainz het besluit uit. 'El Ghazi heeft een standpunt ingenomen over het conflict in het Midden-Oosten dat voor de club onaanvaardbaar was. Dit besluit is voorafgegaan door een gesprek tussen het bestuur en de speler. Mainz respecteert dat er verschillende perspectieven zijn op het complexe conflict in het Midden-Oosten. De club distantieert zich echter duidelijk van de inhoud van het bericht, aangezien het niet de waarden van onze club weerspiegelt.'

Het is vooralsnog onduidelijk of El Ghazi ontslagen is als speler van Mainz, of dat hij op non-actief is gesteld.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's