Duits parlementslid roept op om Mazraoui het land uit te zetten

Als het aan Johannes Steiniger ligt, wordt Bayern München-rechtsback Noussair Mazraoui door zijn club ontslagen en daarna ook Duitsland uitgezet. De vooraanstaande Duitse politicus is niet te spreken over een Instagram-story van de in Nederland geboren Marokkaanse international.

Duits parlementslid roept op om Mazraoui het land uit te zetten
© Pro Shots

Op het sociale medium heeft Mazraoui (25) afgelopen weekend meerdere berichten verspreid waarin hij de kant van Palestina kiest in de oorlog die Hamas momenteel voert met buurland Israël. Dat heeft tot veel ophef geleid. Steiniger, die in het nationale parlement van Duitsland zetelt namens de christendemocratische CDU, zou het liefst strenge maatregelen zien, meldde hij op X.

'Bayern, smijt hem er alsjeblieft meteen uit. De club die door de nazi's als 'jodenclub' werd weggezet, mag dit niet over zijn kant laten gaan. Ook zouden alle mogelijkheden benut moeten worden die Duitsland heeft om hem uit Duitsland weg te sturen', aldus Steiniger over Mazraoui.

Bayern heeft volgens Kicker op woensdag een gesprek met Mazraoui gepland. Eerder op dinsdag nam met FSV Mainz 05 een andere Bundesliga-club serieuze maatregelen tegen Anwar El Ghazi in een soortgelijke situatie. De aanvaller is op non-actief gesteld naar aanleiding van pro-Palestijnse uitingen op sociale media.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer Bundesliga
Meer over Bundesliga
Meer N. Mazraoui
Meer over N. Mazraoui