Duitse doelmannenstrijd: Neuer plaatst vraagtekens bij uitlatingen Ter Stegen

Reacties

Manuel Neuer heeft zich gemengd in de keepersdiscussie die Marc-André ter Stegen nieuw leven inblies na de nederlaag van de Duitse ploeg tegen het Nederlands elftal. De eerste doelman van Die Mannschaft liet blijken de opmerkingen van zijn concurrent niet slim te vinden.

Duitse doelmannenstrijd: Neuer plaatst vraagtekens bij uitlatingen Ter Stegen

Ter Stegen gooide na de 2-4 nederlaag tegen Oranje wat olie op het vuur door in de media duidelijk te maken dat zijn geduld niet oneindig is. Hij zei 'een beetje gek' te worden van de situatie en geen spelletjes te willen spelen bij de strijd om een basisplek. Bij de 0-2 zege op Noord-Ierland stond Neuer later wederom onder de lat.

Neuer had tijdens de interlandperiode niet met Ter Stegen over de kwestie gesproken, maar werd zaterdagavond na het 1-1 gelijkspel bij RB Leipzig door Sport1 wel naar het onderwerp gevraagd. De Bayern München-doelman antwoordde: 'Ik heb erover gehoord. Ik denk dat we een team zijn en er alles aan moeten doen het team te helpen. Ik weet niet of dit het team helpt.'

Neuer zei wel begrip te hebben voor de onvrede. Alleen had de frustratie beter op een andere manier kenbaar gemaakt kunnen worden, vond hij. 'Zeker voor keepers is het lastig, omdat er veel goede doelmannen zijn. Kevin Trapp en Bernd Leno presteren bijvoorbeeld ook goed. Ik begrijp dat iedereen die niet speelt ontevreden is, maar in mijn ogen is het belangrijkste dat het goed gaat met het team en dat er succes is', sloot de negentigvoudig international af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.