Bayern ontsnapt tegen uit de dood herrezen RB Leipzig

Reacties

De Bundesliga-topper RB Leipzig - Bayern München heeft geen winnaar gekregen. Een strafschop bracht leven in de thuisploeg, die de voor rust oppermachtige gasten in de tweede helft er niet onder kreeg.

Bayern ontsnapt tegen uit de dood herrezen RB Leipzig
RB Leipzig
RB Leipzig
1 - 1
Bayern München
Bayern München

De Bundesliga-topper in Leipzig werd vooraf ook beschouwd als de strijd tussen de spitsen Timo Werner en Robert Lewandowski. De start wees nadrukkelijk in de richting van de Poolse goalgetter in Beierse dienst. In de derde minuut had Lewandowski zijn eerste treffer van de avond al binnen. Na een geslepen dieptepass van Thomas Müller, die de voorkeur kreeg boven Philippe Coutinho, toonde hij zich oog in oog met doelman Peter Gulacsi koelbloedig.

De Hongaarse goalie zag in het eerste kwartier Bayern vaker voor hem opduiken, waarbij Lewandowski zich ook als de gevaarlijke man liet zien. Leipzig mocht van geluk spreken dat de schade beperkt bleef tot die ene treffer. Bayern was heer en meester in het hol van de leeuw, maar verzuimde dat in de score tot uitdrukking te laten komen.

In de 37ste minuut dacht Der Rekordmeister met een strafschop de marge te kunnen verdubbelen. Scheidsrechter Sascha Stegemann wees naar de stip na een actie van Marcel Sabitzer op Lucas Hernández. Lewandowski had zich al ontfermd over de bal. Pas na het zien van de beelden concludeerde de arbiter dat de verdediger van Bayern juist de schop uitdeelde voor hij ietwat theatraal viel.

Hernández trok in de extra tijd van de eerste helft aan de andere kant weer de aandacht, dit keer als dader met Yussuf Poulsen als slachtoffer. Stegemann was onverbiddelijk en had daarvoor de videoarbiter niet nodig. Emil Forsberg bleef koel vanaf elf meter en bracht Leipzig de gelijkmaker waarop niemand had gerekend gezien het spelbeeld.

Het compleet onverwachte antwoord van RB Leipzig bracht niet alleen de score in balans maar maakte ook een einde aan de eenzijdigheid in Beiers voordeel. De thuisploeg herrees uit de dood en was ineens meer dan alleen toeschouwer in de Bundesliga-topper. Kansen voor onder anderen Werner en Sabitzer onderstreepten dat, waar aan de andere kant Bayern ook verschillende keren dreigend opdook voor het doel van Gulacsi.

De van een eenzijdig tot zeer levendige getransformeerde confrontatie bleef ondanks kansen over en weer zonder winnaar. In de laatste minuut voorkwam Bayern-doelman Manuel Neuer dat Werner de hoofdrol kon opeisen. Daardoor blijft Leipzig de koploper in de Bundesliga, met twee punten voorsprong op Bayern München.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2019/2020

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
26
4
4
100-32
+68
82
2
Borussia Dortmund
34
21
6
7
84-41
+43
69
3
RB Leipzig
34
18
12
4
81-37
+44
66
4
Borussia Mönchengladbach
34
20
5
9
66-40
+26
65
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer RB Leipzig
Meer over RB Leipzig
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.