Droomweek Rangers: Van Bronckhorst wint eerste Old Firm als trainer

Reacties

Giovanni van Bronckhorst heeft zondag zijn eerste Old Firm als manager van Rangers FC gewonnen. In de halve finale van de Schotse beker werd Celtic in de verlenging verslagen: 1-2.

Droomweek Rangers: Van Bronckhorst wint eerste Old Firm als trainer
© imago

Afgelopen donderdag beleefde Van Bronckhorst al een droomavond met Rangers, toen Braga in een kolkend Ibrox Stadium met 3-1 werd verslagen, met een plek in de halve finales van de Europa League als resultaat. Drie dagen later wachtte alweer de kraker tegen Celtic.

Net als tegen Braga was Kemar Roofe de eerste helft de gevaarlijkste man bij Rangers. De rappe spits schoot in de achtste minuut al net naast, terwijl ook Aaron Ramsey en Ryan Kent kansrijk waren voor de ploeg van Van Bronckhorst.

Halverwege de tweede helft sloeg Celtic vervolgens toe. Greg Taylor opende de score met een van richting veranderd schot: 1-0. Zo leek het weer mis te gaan voor Rangers tegen de grote rivaal, maar in de 78ste minuut kwam de gelijkmaker van Scott Arfield (foto).

Daardoor moest er een verlenging aan te pas komen. Daarin was Fashion Sakala al heel dicht bij een winnende goal, maar hij raakte met zijn omhaal de lat boven Joe Hart. In de 115de minuut was het alsnog raak voor Sakala, die binnenwerkte uit een voorzet van Calvin Bassey: 1-2.

Rangers gaat zo naar de bekerfinale, daar wacht een confrontatie met Hearts. Rangers won de cup voor het laatst in 2009.

Bekijk hier al onze video's
Meer Rangers FC
Meer over Rangers FC
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.