Droomtransfer Luuk de Jong naar Barcelona slotstuk van bizarre Deadline Day

Reacties

Een enorme sensatie op Deadline Day: Luuk de Jong maakt de overstap naar Barcelona. De 31-jarige spits is op een ronduit bizarre Deadline Day overgenomen van Sevilla, zo bevestigt de club van trainer Ronald Koeman. Hij wordt voor een jaar gehuurd met een optie tot koop.

Droomtransfer Luuk de Jong naar Barcelona slotstuk van bizarre Deadline Day
© Pro Shots

De Nederlandse oefenmeester zag graag nog een aanvaller naar Camp Nou komen. Die wens leek niet in vervulling gegaan, omdat de deals rondom Saúl Níguez (van Atlético Madrid naar Chelsea) en Antoine Griezmann (van Barça naar Atlético) niet door leken te gaan. Ver ná het verstrijken werden die deals aangekondigd, waarna het wachten was op de bevestiging rond De Jong.

Die kwam er uiteindelijk midden in de nacht. De Jong, die bij het Nederlands elftal samenwerkte met Koeman, komt over van Sevilla. De Jong werd eerder deze zomer in verband gebracht met PSV. De spits wees een terugkeer naar Eindhoven van de hand. Volgens Sevilla-directeur Monchi zag hij ervan af omdat hij naar eigen zeggen nog een bijdrage zou leveren aan het succes van Sevilla.

Dat gebeurt dus niet: De Jong voegt zich in Barcelona bij Koeman, assistent-trainer Alfred Schreuder, Frenkie de Jong en Memphis Depay. Koeman heeft zodoende komend seizoen in de aanval de beschikking over Luuk de Jong, Memphis, Sergio Agüero, Martin Braithwaite, Ousmane Dembélé en Ansu Fati.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer L. de Jong
Meer over L. de Jong
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.