In Spanje heeft Girona zondag de koppositie weer terug. In een Catalaans onderonsje was het te sterk voor Barcelona. Daarmee profiteert Girona optimaal van het puntenverlies van Real Madrid.

Barcelona
2 - 4
Girona
Girona

Girona is bezig aan een uitzonderlijk seizoen. Het verloor dit seizoen alleen van Real Madrid en won dertien van de overige vijftien duels. Onderdeel van dat succes is Daley Blind, die ook in de topper tegen Barcelona een basisplaats had. Hij stond tegenover zijn voormalig ploeggenoot Frenkie de Jong, die bij de thuisploeg aan de aftrap verscheen.

Geheel in lijn met de afgelopen maanden, verraste Girona ook in de eerste helft op bezoek bij Barcelona. De ploeg van trainer Michel kwam al binnen een kwartier op voorsprong. Eén splijtende pass en Viktor Tsygankov kon op de doelman af. Hij legde de bal breed en Artem Dovbyk opende de score.

Na een kleine twintig minuten kwam Barcelona wel weer op gelijke hoogte door een kopgoal van Robert Lewandowski, die al drie wedstrijden op rij niet meer had gescoord. Het werd een gelijkopgaande eerste helft, waarin het spel bijzonder weinig stillag. In totaal werden er maar drie overtredingen gemaakt. Wel ging Girona uiteindelijk met een voorsprong de rust in.

Daar was Miguel Gutiérrez verantwoordelijk voor. Hij trok naar binnen en verschalkte doelman Iñaki Peña met een verraderlijke punter in de bovenhoek. In de tweede helft werd Barcelona beter en kwam het ook tot serieuze kansen. Maar Barça hielp de kansen zelf om zeep en tien minuten voor tijd kreeg het de deksel op de neus. Valery Fernández bleek net iets feller dan Jules Koundé en maakte er 1-3 van. Ilkay Gündogan deed nog wat terug (2-3), maar Christhian Stuani liep tot slot nog een voorzet binnen: 2-4.

Girona won voor het eerst in de clubgeschiedenis van de grote Catalaanse broer. Daardoor staat Girona weer bovenaan in La Liga, met een voorsprong van twee punten op Real Madrid. Barcelona zakt af naar plek vier en ziet het gat met de koploper groeien tot zeven punten.