Droom komt uit voor Simons: 'De reactie van mijn moeder was het mooiste'

Reacties

Xavi Simons is vereerd dat hij met het Nederlands elftal naar het WK gaat. De negentienjarige PSV'er zat vrijdagochtend in spanning te wachten, maar durfde het pas te geloven toen de selectie om twaalf uur 's middags officieel bekend werd gemaakt.

Droom komt uit voor Simons: 'De reactie van mijn moeder was het mooiste'
© Pro Shots
PSV
PSV
0 - 1
AZ
AZ

Bondscoach Louis van Gaal belde vrijdagochtend tussen half negen en tien uur met de elf afvallers. Simons zat daar niet bij, maar wilde niet te vroeg juichen. 'Het was wachten ja, ik wilde niet meteen blij zijn toen ik na tien uur nog niet was gebeld. Ik wilde gewoon wachten tot twaalf uur, toen het officieel was', reageerde Simons na de verloren topper van zaterdagavond tegen AZ (0-1) bij ESPN.

Simons was bij PSV toen hij hoorde dat hij erbij zat. 'Ik was aan het douchen. Iedereen schreeuwde, iedereen was blij voor me. Toen ik thuiskwam, had iedereen emoties, mijn moeder vooral. Ze moest huilen, dat was het mooiste. Mijn moeder heeft zo hard gewerkt voor mij. Dat zij nu zo'n beloning krijgt, geeft mij alleen maar trots en power om door te gaan.'

Hemzelf doet het uiteraard ook wat. 'De WK-finale heb ik ook gezien', doelt hij op de verloren WK-finale van 2010 tegen Spanje. 'Twee WK's later ben ik er ook', weet de Oranje-debutant. 'Het is een droom voor een negentienjarige om erbij te zijn, ik ga maximaal genieten', aldus Simons, die nog niet met Van Gaal heeft gesproken. 'Ik ga gewoon mezelf zijn, lekker voetballen, lekker genieten.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.