PSV is koppositie weer kwijt na nederlaag tegen angstgegner AZ

Reacties

PSV heeft niet lang kunnen genieten van de koppositie in de Eredivisie. Een week na de overwinning op Ajax gingen de Eindhovenaren voor het vierde seizoen op rij onderuit tegen AZ op eigen veld. En dus kan Feyenoord de grote winnaar van de laatste speelronde voor de WK-break worden.

PSV is koppositie weer kwijt na nederlaag tegen angstgegner AZ
© Pro Shots
PSV
PSV
0 - 1
AZ
AZ

PSV wist na het gelijkspel van Ajax bij FC Emmen (3-3) dat het de voorsprong in de laatste wedstrijd voor de WK-break kon vergroten, maar trof met AZ een tegenstander die de afgelopen drie seizoenen won in Eindhoven. Ook zaterdagavond sloegen de Alkmaarders al snel toe. Na een foute terugspeelpass van Joey Veerman op André Ramalho kon de in de basis teruggekeerde Vangelis Pavlidis alleen af op Walter Benítez, hij passeerde de Argentijnse doelman met een handig wippertje.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zo liet AZ zich in Eindhoven weer eens van zijn beste kant zien, nadat het de laatste weken de nodige steken had laten vallen in de Eredivisie. Drie van de laatste vier duels leverden een nederlaag op, waaronder die van afgelopen zondag tegen RKC Waalwijk (3-1). PSV greep die dag juist de macht in de Eredivisie door Ajax op eigen veld te verslaan. Trainer Ruud van Nistelrooij koos dan ook voor hetzelfde elftal, maar dat kon AZ zijn wil niet opleggen.

Kansen om al snel orde op zaken te stellen waren er voor rust nog wel. De eerste was voor Cody Gakpo, maar de WK-ganger kopte voorlangs nadat collega-international Luuk de Jong de bal bij hem had gekregen. Philipp Max kwam daarna al iets dichterbij, maar Sam Beukema haalde de stift van de Duitse linksback weg voor de lijn. Het dichtst bij de gelijkmaker was Erick Gutiérrez. De Mexicaan verlengde een voorzet van Gakpo met het hoofd en raakte de paal.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Guti kwam verder weinig in het spel voor en werd in de rust net als Ramalho gewisseld door Van Nistelrooij. Dat het toen nog 0-1 stond, mocht PSV zich gelukkig mee prijzen. Vlak voor rust raakte Tijjani Reijnders namelijk de lat na een uitbraak van AZ. Nu kon het met Jarrad Branthwaite en Anwar El Ghazi in de ploeg op jacht naar de gelijkmaker en die leek er vlak na de hervatting ook te komen toen Gakpo raak kopte uit een voorzet van El Ghazi, maar de VAR zag buitenspel.

Zo kon AZ de voorsprong blijven verdedigen en dat was de ploeg van Pascal Jansen wel toevertrouwd. Met Noni Madueke (in plaats van Xavi Simons) en Guus Til voor de weer geblesseerd uitgevallen El Ghazi in het elftal creëerde PSV in de slotfase nog wel wat kansjes, maar met name Madueke had het vizier niet op scherp. Daardoor sluit PSV de eerste seizoenshelft af met een nederlaag en staat het op basis van doelsaldo weer onder Ajax. Feyenoord kan zondag alleen koploper worden.

Zo 13 nov. 2022

PSV Nederland

AZ Nederland

AZ Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2022/2023

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Feyenoord
34
25
7
2
81-30
+51
82
2
PSV
34
23
6
5
89-40
+49
75
3
Ajax
34
20
9
5
86-38
+48
69
4
AZ
34
20
7
7
68-35
+33
67
5
FC Twente
34
18
10
6
66-27
+39
64
6
Sparta Rotterdam
34
17
8
9
60-37
+23
59
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Meer AZ
Meer over AZ
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.