Horroroptreden Verhulst: RKC trakteert AZ op volgende nederlaag

RKC Waalwijk heeft AZ zondag de derde nederlaag in vier duels toegediend. Die komt voor een groot deel op het conto van doelman Hobie Verhulst, die twee keer lelijk in de fout ging.

RKC Waalwijk
3 - 1
AZ
AZ

AZ stootte donderdag als groepswinnaar door naar de knock-outfase van de Conference League, maar is in de Eredivisie de laatste weken grillig. Nederlagen tegen Feyenoord en Excelsior werden opgevolgd door een moeizame thuiszege op hekkensluiter FC Volendam. Om de traditionele topclubs bij te blijven benen, moest de ploeg van Pascal Jansen winnen op bezoek bij RKC Waalwijk.

Jesper Karlsson bekroonde de sterke start van AZ met een vroeg doelpunt. Op aangeven van Yukinari Sugawara opende de Zweed al in de tiende minuut de score (0-1). De Alkmaarders hadden de wedstrijd stevig in handen, maar zorgden er zelf voor dat RKC na een half uur terug in de wedstrijd kwam. Doelman Verhulst verkeek zich volledig op een houdbare inzet van Iliass Bel Hassani, die tot zijn eigen verbazing kon juichen (1-1).

Dat zorgde ervoor dat AZ na rust opnieuw moest beginnen. Tijjani Reijnders en Vangelis Pavlidis verschenen oog in oog met doelman Vaessen, maar de sluitpost van RKC wist een tweede Alkmaarse treffer te voorkomen. De bezoekers drongen de Waalwijkers steeds verder terug en een doelpunt leek in de lucht te hangen. Dat gebeurde ook, maar dan aan de andere kant. Invaller Bakkali krulde een paar minuten voor tijd prachtig raak en profiteerde vervolgens van een nieuwe blunder van Verhulst, die treuzelde en zich de bal liet afsnoepen (3-1).

Omdat concurrent FC Twente tegen Go Ahead Eagles niet verder kwam dan een gelijkspel, blijft de ploeg van Pascal Jansen ondanks de nederlaag op de vierde plaats staan. RKC handhaaft zich in het linkerrijtje en staat knap negende.