Droom Dessers kan uitkomen na nieuws uit Nigeria

Reacties

Cyriel Dessers kan international worden van Nigeria. De 25-jarige spits van Heracles Almelo heeft dinsdag een paspoort van het Afrikaanse land bemachtigd en kan daardoor uitkomen voor de Super Eagles, meldt Het Belang van Limburg.

Droom Dessers kan uitkomen na nieuws uit Nigeria
© Pro Shots

Dessers is momenteel topscorer van de Eredivisie en stond in de winter al in de belangstelling van verschillende buitenlandse clubs. De aanvaller maakte er nooit een geheim van dat hij ooit voor Nigeria uit wil komen. Dessers werd geboren in België, maar heeft een Nigeriaanse moeder.

Eerder dit seizoen sprak Dessers in een interview met VI zijn ambities uit. 'Voor het WK van 2018 heb ik contact gehad met de assistent-bondscoach', zei de spits toen. 'Deze winter zeiden ze: "Je moet naar een club gaan waar je wekelijks speelt". Daar zit ik nu.'

'Maar de concurrentie zit niet stil, je hebt wereldwijd driehonderd miljoen Nigerianen', vervolgde Dessers. 'Zo is Victor Osimhen doorgebroken bij Lille en hard op weg een wereldspits te worden. Toch hoop ik ooit de kans te krijgen, al is het maar in een wedstrijd tegen Swaziland of Tanzania. Dromen mag. Toch?'

Voor Dessers is de eerste kans op een interlanddebuut over ruim een maand, als Nigeria het in de kwalificatiereeks voor het toernooi om de Afrika Cup het twee keer opneemt tegen Sierra Leone (27 en 31 maart). Die duels zijn bindend, wat betekent dat Dessers bij meespelen voor Nigeria niet meer mag uitkomen voor het nationale elftal van België.

Lees op VI PRO het hele interview met Dessers van eerder dit seizoen:

Bekijk hier al onze video's
Meer Heracles Almelo
Meer over Heracles Almelo
Meer C. Dessers
Meer over C. Dessers
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.