Drogba zwaar gestraft voor beledigende opmerkingen

Chelsea kan vier wedstrijden niet beschikken over Didier Drogba. De spits ontving van de UEFA een schorsing van zes duels, waarvan twee voorwaardelijk. Ook José Bosingwa werd bestraft, de rechtsback werd voor drie wedstrijden geschorst plus één voorwaardelijk. De UEFA strafte het tweetal voor het maken van beledigende opmerkingen richting de scheidsrechter.

Drogba zwaar gestraft voor beledigende opmerkingen

De UEFA strafte Bosingwa en Drogba voor incidenten na afloop van het duel tussen Chelsea en Barcelona in de halve finale van de Champions League. De woede van Chelsea over de uitschakeling richtte zich op scheidsrechter Tom Henning Ovrebo. De Noorse arbiter wuifde een aantal keer de protesten van de Engelsen weg nadat hij had geweigerd Chelsea een strafschop te geven.

Voor het oog van de televisiecamera's protesteerde vooral Drogba heftig. Ook Bosingwa liet zich niet onbetuigd. 'Ik weet niet of hij nu een scheidsrechter of een dief was', reageerde de Portugees na de wedstrijd. Bosingwa bood later zijn excuses aan, maar dat was voor de UEFA niet voldoende.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen