UEFA vervolgt Chelsea voor onsportief gedrag

De uitschakeling in de halve finale van de Champions League tegen Barcelona krijgt nog een staartje voor Chelsea. De UEFA wil de Londense club én de spelers José Bosingwa en Didier Drogba bestraffen voor incidenten na afloop van het duel op Stamford Bridge.

UEFA vervolgt Chelsea voor onsportief gedrag

De woede van Chelsea over de uitschakeling richtte zich op scheidsrechter Tom Henning Ovrebo. De Noorse arbiter had een aantal situaties weggewuifd waarbij de Engelse club dacht recht te hebben op een strafschop. Voor het oog van de televisiecamera’s protesteerde vooral Drogba heftig.

Ook Bosingwa liet zich niet onbetuigd. 'Ik weet niet of hij nu een scheidsrechter of een dief was', refereerde de Portugees aan Ovrebo. Bosingwa bood later zijn excuses aan, maar dat is voor de UEFA niet voldoende.

'Chelsea wordt aangeklaagd voor het onbehoorlijke gedrag van zijn spelers en het gooien van voorwerpen door zijn supporters', aldus een verklaring van de Europese voetbalbond. 'Bosingwa en Drogba hebben gehandeld in strijd met de principes van een sportman en worden apart vervolgd.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen