Drogba kondigt einde van voetbalcarrière aan

Reacties

Didier Drogba hangt zijn voetbalschoenen aan de wilgen. De veertigjarige Ivoriaan bevestigt tegenover de BBC dat hij stopt met voetballen. Drogba speelde de afgelopen twee jaar bij Phoenix Rising, waar hij mede-eigenaar van is.

Drogba kondigt einde van voetbalcarrière aan

'Na twintig jaar heb ik besloten om een punt achter mijn carrière te zetten', zei Drogba bij het BBC-programma World Service's Sportshour. Bij Phoenix Rising speelde de aanvaller op het tweede niveau van de Verenigde Staten. 'De beste manier om je loopbaan te eindigen, door jonge talenten te helpen ontwikkelen.'

Drogba is vooral bekend uit zijn tijd bij Chelsea, waar hij verdeeld over twee periodes negen seizoenen speelde. De Ivoriaan scoorde 164 keer en leverde 86 assists in 381 officiële wedstrijden voor The Blues. Hoogtepunt was het winnen van de Champions League in 2012. Drogba werd ook vier keer kampioen van Engeland met Chelsea en won vier keer de FA Cup.

Als international van Ivoorkust kwam Drogba tot 105 optredens en 65 goals. De spits deed mee op drie WK's en vier toernooien om de Afrika Cup.

Didier Drogba na het winnen van de Champions League met Chelsea in 2012.
Didier Drogba na het winnen van de Champions League met Chelsea in 2012.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.