Drogba roept op tot veranderingen na Afrikaans dieptepunt

Reacties

Didier Drogba hoopt dat de Afrikaanse landen lering trekken uit de treurige WK-balans. Met Senegal werd donderdag het vijfde en laatste team uit Afrika uitgeschakeld.

Drogba roept op tot veranderingen na Afrikaans dieptepunt

De laatste keer dat het continent zo zwak voor de dag kwam op het hoogste podium was in 1982. Destijds leverde Afrika slechts twee vertegenwoordigers en stal Algerije in de groepsfase in elk geval nog de show door West-Duitsland te verslaan om vervolgens te sneuvelen door een West-Duits-Oostenrijks akkoordje. Vier jaar geleden drongen Algerije en Nigeria nog door tot de laatste zestien en leek er sprake van een Afrikaanse opmars.

'Dit toernooi is duidelijk een stap terug voor Afrika', draait Drogba er niet omheen in gesprek met de BBC, waarvoor hij dit toernooi duels analyseert. 'Ooit zal Afrika successen vieren, maar we moeten goed nadenken hoe we dit soort toernooien benaderen. Misschien moeten de landen en de Afrikaanse confederatie hun manier van werken herzien. Wat willen we presteren op het volgende WK? Het potentieel is er, het geld ook, maar er is meer nodig.'

Volgens Drogba hebben de Afrikaanse landen nog een flinke achterstand op de concurrentie uit andere continenten. 'We moeten eenzelfde structuur opzetten als in Europa en Zuid-Amerika.'

Door de razendsnelle eliminatie van Senegal en eerder al Egypte, Marokko, Nigeria en Tunesië blijven de kwartfinaleplaatsen van Kameroen (1990), Senegal (2002) en Ghana (2010) de beste prestaties van Afrikaanse landen in de WK-historie.

Aantal Afrikaanse landen in achtste finale:

1986 1 (Marokko)
1990 1 (Kameroen)
1994 1 (Nigeria)
1998 1 (Nigeria)
2002 1 (Senegal)
2006 1 (Ghana)
2010 1 (Ghana)
2014 2 (Algerije en Nigeria)
2018 0
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.