Drievoudig Italiaans international krijgt celstraf vanwege matchfixing

Reacties

Armando Izzo, verdediger van AC Monza, is schuldig bevonden aan matchfixing en deelname aan een criminele organisatie. Volgens persbureau ANSA heeft de Italiaan een gevangenisstraf van vijf jaar gekregen. Izzo zegt echter onschuldig te zijn en gaat tegen de uitspraak in beroep.

Drievoudig Italiaans international krijgt celstraf vanwege matchfixing
© Pro Shots

Het onderzoek naar de inmiddels 31-jarige Izzo loopt al jaren en gaat over een zaak die dateert uit het seizoen 2013/14. De verdediger, die drie interlands voor Italië achter zijn naam heeft staan, speelde toen nog bij Avellino in de Serie B. Hij wordt ervan beschuldigd dat hij twee competitiewedstrijden gemanipuleerd heeft. Izzo zou daarbij samenwerken met zijn neef, die een leider is van een lokale clan binnen de Napolitaanse maffia.

Donderdag werd Izzo schuldig bevonden. 'Ik ben hier erg teleurgesteld over', schrijft de verdediger op Instagram. 'Ik ben vrijgesproken van elk vergrijp in de wedstrijd Avellino-Reggina die op 25 mei 2014 werd gespeeld, maar ik word ervan beschuldigd de wedstrijd Modena-Avellino op 17 mei 2014 te hebben gemanipuleerd: een wedstrijd waarin ik niet eens heb gespeeld. Ik zal samen met mijn advocaten de motivatie van de rechters lezen en dan in hoger beroep gaan.'

In een verklaring op de clubsite benadrukt Monza dat het zijn speler steunt. 'We zijn overtuigd van zijn onschuld', meldt de huidige nummer tien van de Serie A. Izzo deed dit seizoen in 25 competitiewedstrijden mee. Zijn straf gaat niet direct in: het is dus niet zo dat de verdediger meteen in de cel belandt.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.