Driessen-effect bezorgt VVV na acht dreunen weer eens een feestje

Reacties

Na tweeënhalve maand en zeven competitienederlagen heeft VVV-Venlo eindelijk weer eens een Eredivisie-driepunter mogen noteren. Onder leiding van interim-trainer Jay Driessen werd FC Twente zonder punten teruggestuurd naar Enschede.

Driessen-effect bezorgt VVV na acht dreunen weer eens een feestje
© Pro Shots
VVV-Venlo
VVV-Venlo
2 - 1
FC Twente
FC Twente

De afgelopen interlandbreak stond voor VVV in het teken van een nieuwe start. Zo'n twee weken geleden werd trainer Robert Maaskant op straat gezet, vlak na een ronduit schandalige 6-1 nederlaag bij Heracles Almelo. Als opvolger werd gekozen voor clubicoon Jay Driessen, de man die onder Maurice Steijn al jarenlang assistent was in Venlo. De twee gingen afgelopen zomer ook samen aan de slag bij Al-Wahda in de Verenigde Arabische Emiraten, maar werden daar ruim een maand geleden ontslagen, waardoor Driessen vrij was om als VVV-tussenpaus te gaan fungeren.

Omdat hij zijn trainersdiploma niet heeft, moest de KNVB hem dispensatie verlenen om aan de slag te gaan in De Koel. Dat is dus gebeurd, waardoor Driessen tot de winterstop de scepter zwaait in Venlo. De start van zijn interim-periode was zondag prima, hoewel de openingsfase nadrukkelijk voor de bezoekers was. Keito Nakamura raakte de VVV-lat met een heerlijke knal, voordat Haris Vuckic en Javier Espinosa de bal er in een scrimmage niet in kregen.

Zo'n tien minuten voor de pauze sloeg VVV in een paar minuten tijd vervolgens tweemaal hard toe. Eerst schoot Peter van Ooijen raak na een soepele aanval, vrijwel direct daarna knikte Elia Soriano een voorzet van rechts in de korte hoek: 2-0. Vuckic verzorgde nog voor rust de aansluitingstreffer, maar verder kwam FC Twente in het restant van de wedstrijd niet meer. Het laatste fluitje zorgde dan ook voor een groot feest in Venlo, waar dus eindelijk weer eens iets te juichen valt.

Op zaterdag 14 september werd er nog met 2-1 gewonnen van FC Groningen, sindsdien volgden er nederlagen tegen Willem II, SC Heerenveen, PSV, Vitesse, Fortuna Sittard, Feyenoord en dus Heracles. Tussendoor was er bovendien de beschamende bekeruitschakeling (na strafschoppen) tegen de amateurs van Groene Ster, uit de Derde Divisie. De zege op de Tukkers betekent derhalve de eerste (broodnodige) opsteker in tweeënhalve maand tijd: VVV doet de voorlaatste plaats in de Eredivisie over aan ADO Den Haag.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2019/2020

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
14
FC Twente
26
7
6
13
34-46
-12
27
15
PEC Zwolle
26
7
5
14
37-55
-18
26
16
Fortuna Sittard
26
6
8
12
29-52
-23
26
17
ADO Den Haag
26
4
7
15
25-54
-29
19
18
RKC Waalwijk
26
4
3
19
27-60
-33
15
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
VVV-Venlo Nederland

FC Twente Nederland

FC Twente Nederland

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.