VVV-Venlo ontslaat trainer Maaskant

Reacties

Robert Maaskant is niet langer trainer van VVV-Venlo. De club heeft hem maandagmiddag ontslagen, zo is te lezen op de clubwebsite. Het ontslag volgt twee dagen na de harde nederlaag op bezoek bij Heracles Almelo. VVV ging in Overijssel met liefst 6-1 onderuit.

VVV-Venlo ontslaat trainer Maaskant
© Pro Shots

'Na zorgvuldig overleg hebben wij de beslissing moeten nemen om afscheid te nemen van onze trainer Robert Maaskant en zijn assistent Raymond Libregts. De slechte sportieve resultaten in de afgelopen periode liggen daaraan ten grondslag', aldus algemeen directeur Marco Bogers. Maaskant volgde afgelopen zomer de vertrokken Maurice Steijn op, in de twee jaar daarvoor had Maaskant geen club onder zijn hoede.

VVV won op 14 september voor het laatst in de Eredivisie, toen FC Groningen in Limburg met 2-1 werd verslagen. Daarna pakte VVV in zeven opeenvolgende wedstrijden geen enkel punt meer. Tot overmaat van ramp werd de club ook uitgeschakeld in de strijd om de TOTO KNVB-beker. De amateurs van Groene Ster bleken na penalty's te sterk en dus was het bekeravontuur van de Limburgers al na een ronde klaar.

In de Eredivisie staat VVV er inmiddels beroerd voor. De club staat na dertien duels op de zeventiende plaats, met negen punten. Dit seizoen degraderen de onderste twee clubs rechtstreeks uit de Eredivisie en dus is het code rood in De Koel. VVV is dit seizoen de tweede Eredivisie-club die afscheid neemt van zijn trainer, twee weken geleden vertrok Jaap Stam bij Feyenoord.

Wij spraken Robert Maaskant bij de start van zijn klus bij VVV-Venlo voor een uitgebreid interview. 'Inmiddels heb ik leren accepteren dat het voetbal een sector is zonder logica.'

'Bij VVV moest iedereen wennen aan de trotse mannen uit het westen'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.