Drie rode kaarten in verhitte slotfase bij duel Jong Italië en Jong Spanje

Reacties

De teller bij Jong Italië staat op het EK Onder-21 al op vier rode kaarten. Ook in het duel met Jong Spanje liep het in de slotfase uit de hand.

Drie rode kaarten in verhitte slotfase bij duel Jong Italië en Jong Spanje
© Pro Shots
Spanje O21
Spanje O21
0 - 0
Italië O21
Italië O21

Het was op papier een schitterend affiche: twee van de favorieten voor de eindzege in een rechtstreeks duel. Een voetbalfeest werd het echter niet. Gedurende het hele duel waren er irritaties over en weer. Namens de Italianen was Gianluca Scamacca dreigend, terwijl namens Spanje Javier Puado en Juan Miranda voor gevaar zorgden.

Zo leken de ploegen op een bloedeloze 0-0 af te stevenen, maar het venijn zat in de staart. Arbiter Harm Osmers strafte Scamacca zwaar met zijn tweede gele kaart in de 86ste minuut, voor een zwaai met zijn arm richting Óscar Mingueza. In het daarop volgende opstootje kregen Mingueza en Nicolò Rovella het met elkaar aan de stok.

Beide kemphanen kwamen met de hoofden tegen elkaar, waarbij Rovella contact leek te maken, maar zelf kermend naar de grond ging. Mingueza kreeg daarop een directe rode kaart voor een kopstoot, en Rovella kreeg zijn tweede geel. Zo waren er in een paar minuten tijd drie rode kaarten. Gescoord werd er niet meer.

Spanje blijft zo met vier uit twee de koploper in Groep B, Italië staat derde met twee punten minder. Jong Tsjechië staat ertussen met ook twee punten.

UEFA Onder 21 Kampioenschap

Stand Groepsfase Groep B UEFA Onder 21 Kampioenschap 2021 Hungary/Slovenia

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Spanje O21
3
2
1
0
5-0
+5
7
2
Italië O21
3
1
2
0
5-1
+4
5
3
Tsjechië O21
3
0
2
1
2-4
-2
2
4
Slovenië O21
3
0
1
2
1-8
-7
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer UEFA Onder 21 Kampioenschap
Meer over UEFA Onder 21 Kampioenschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.